Tarsi šiurpiausiame košmare: Niujorke pagautas savo pacientus svaiginęs, o tada prievartavęs gydytojas Viską filmavo

33 metų Niujorko gastroenterologas pirmadienį stojo prieš Kvinso teismą, kuriame buvo apkaltintas dėl 50 kaltinimų narkotikų vartojimu ir moterų prievartavimu visame pasaulyje, įskaitant ligoninę, kurioje jis dirbo.

Niujorko ligoninė.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Niujorko ligoninė.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Niujorko ligoninės darbuotojos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Niujorko ligoninės darbuotojos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 7:18 AM

Zhi Alanas Chengas kaltinamas filmavęs išpuolius savo telefonu, o gruodį buvo sulaikytas, kai buvusi draugė apkaltino jį išprievartavimu ir pranešė radusi jo telefone vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip ji ir kitos moterys yra prievartaujamos.

Buvusi mergina apkaltino Z. Alaną Chengą, kad jis naudojo K-N95 respiratorių, pripildytą skystyje išmirkytų vatos kamuoliukų, kad ją apsvaigintų.

Policija ėmė tirti jos kaltinimus, Z. Alanas Chengas buvo suimtas ir atleistas iš „NewYork-Presbyterian Queens“ ligoninės, kurioje jis dirbo.

Pirmadienį paaiškėjo jo ištvirkavimo mastas – prokurorai teigia, kad jis savo namuose Astorijoje, taip pat ligoninėje, kurioje dirbo bei Niujorke, Las Vegase, San Franciske ir Tailande užpuolė daugybę 19–47 metų amžiaus moterų.

Vaizdo įrašuose užfiksuotos šešios moterys, tačiau prokurorai mano, kad jų gali būti ir daugiau.

Kvinso apygardos prokurorė Melinda Katz paragino visus, galinčius pranešti apie kitas aukas, ir teigė, kad šie įrodymai rodo, jog tai „absoliučiai blogiausios rūšies seksualinis iškrypėlis, serijinis prievartautojas“.

Ji teigė, kad jis buvo pasirengęs pažeisti „visus žmogiškojo padorumo standartus“.

Po 2022 m. gruodžio mėn. įvykdyto išpuolio Z. Alano Chengo namuose buvo atlikta krata ir policija jo namuose rado narkotikų, įskaitant fentanilį, ketaminą, LSD ir kelis anestetikus, paprastai naudojamus operacijose, taip pat prietaisų su dešimtimis kitų įrašų.

Manoma, kad išpuoliai įvykdyti dar 2021 m.

Vienoje byloje jis kaltinamas tuo, kad 2021 m. Kvinso ligoninėje nufilmavo, kaip jis glamonėja 37 metų pacientę, kai ji gulėjo be sąmonės.

Prokurorų teigimu, netrukus po to jis išprievartavo moterį, su kuria susipažino pažinčių programėlėje, ir nufilmavo šį išpuolį.

Pasak valdžios institucijų, vaizdo įraše ant jo lovos buvo matyti mažas rudas buteliukas, kuriame buvo stiprus anestetikas.

Tais pačiais metais jis kaltinamas išprievartavęs devyniolikmetę merginą, kuri kreipėsi į ligoninę dieną prieš tai, kai jai turėjo būti pašalinta tulžies pūslė.

Ji sakė, kad Z. Alanas Chengas netikėtai suleido jai medžiagos, kuri privertė ją užmigti, o „kai ji atsibudo, gydytojo jau nebebuvo kambaryje“.

Ji jautė „didžiulį skausmą pilvo apačioje“.

Mergina ir jos motina baiminosi, kad mergina galėjo patirti seksualinę prievartą, tačiau socialiniams darbuotojams, besispecializuojantiems seksualinės prievartos srityje, ji teigė nežinanti, kas įvyko, kol buvo be sąmonės.

Apie tai ji pranešė ligoninės vadovybei ir neapkaltino jo išprievartavimu, tačiau medicinos personalas įtarimą vertino rimtai: patikrino stebėjimo kamerų įrašus ir prieigą prie raktų bei ligoninėje surengė galimybę identifikuoti potencialų nusikaltėlį, kurios metu ji atpažino Z. Alaną Chengą.

Paauglės advokatas Nicholas Liakas teigė, kad incidento tyrimas sustojo, o jis nuo to laiko pateikė civilinį ieškinį ligoninei.

„Šis tyrimas, jei norite jį taip pavadinti, atsidūrė aklavietėje“, – sakė jis „NBC 4 News“.

Jis pasakojo, kad ligoninė „rengė sąmokslą, kad nuslėptų jos užpuolimą, nes nepasakė jai, kas nutiko, netyrė ir negydė jos dėl neteisėtos ir pavojingos vaistų injekcijos, kuri jai buvo suleista, ir atsisakė iškviesti policiją“.

Niujorko ligoninė, kurioje buvo įvykdytas nusikaltimas, nekomentavo devyniolikmetės kaltinimų, tačiau išreiškė pasipiktinimą tariamu jo elgesiu.

„Šio asmens įvykdyti nusikaltimai yra bjaurūs, niekingi ir yra esminė mūsų misijos bei pacientų pasitikėjimo išdavystė. Esame pasibaisėję ir giliai nuliūdę dėl to, ką teko patirti šioms aukoms ir jų šeimoms“, – sakoma pareiškime.

Ligoninės teigimu, Z. Alanas Chengas buvo atleistas prieš šešis mėnesius, po to, kai ligoninė sužinojo apie kaltinimus dėl išžaginimo.

„2022 m. gruodį, kai tik apygardos prokuroras mums pranešė apie šiam asmeniui pareikštus įtarimus dėl seksualinės prievartos, jis buvo nedelsiant nušalintas nuo pareigų, jam buvo uždrausta lankytis ligoninės teritorijoje ir jis buvo atleistas iš darbo, – teigė ligoninė. – Visapusiškai bendradarbiaujame su Kvinso apygardos prokuratūra, Niujorko policija ir Niujorko sveikatos departamentu“.

Nusikaltėlio advokatas Jeffrey Einhornas pirmadienį teigė, kad komentuoti bylą „per anksti“.

Z. Alanas Chengas kaltės nepripažino ir yra laikomas Rikerso saloje.

Parengta pagal „Daily Mail“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.