Naujas Guinnesso rekordas: užsiaugino ilgiausią moterišką barzdą

JAV gyventoja pagerino Guinnesso rekordą užsiauginusi ilgiausią pasaulyje moterišką barzdą. Guinnesso rekordų puslapyje internete pabrėžiama, kad rekordą moteris pasiekė vasario 8 d. Caro mieste, Mičigano valstijoje, perimdama jį iš 75-erių Vivianos Wheeler, kurios barzda buvo 25,5 cm ilgio.

Erin Honeycutt.<br>Gineso rekordų organizacijos vaizdo įrašo kadras.
Erin Honeycutt.<br>Gineso rekordų organizacijos vaizdo įrašo kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2023, 11:55 AM

Trečiadienį pranešime spaudai Guinnesso rekordų organizacijos atstovai teigė, kad 38-erių Erin Honeycutt pavyko užsiauginti rekordinę 30 cm barzdą, nes ji serga policistinių kiaušidžių sindromu.

Ši liga sukelia hormonų pusiausvyros sutrikimus, taip pat gali lemti perteklinį plaukų augimą. E. Honeycutt atveju, kad gautų ilgiausią pasaulyje barzdą turinčios moters titulą, nereikėjo pasitelkti jokių hormonų ar papildų.

Barzda E. Honeycutt pradėjo augti, kai jai sukako 13 metų. Skutimosi, depiliacijos vašku ar kitų plaukų šalinimo priemonių naudojimas – tai būdai, kuriais moteris stengėsi sutramdyti barzdą.

„Tikriausiai skutausi bent tris kartus per dieną“, – pasakojo ji Guinnesso rekordų organizacijai.

Tokį gyvenimo būdą moteris palaikė visą paauglystę. Tačiau dėl kitų sveikatos problemų ji ėmė jaustis „pavargusi nuo skutimosi“. Moteriai buvo amputuota apatinė vienos kojos pusė, kai ligoninėje gydant pėdos traumą jai išsivystė bakterinė infekcija. Dėl aukšto kraujospūdžio E. Honeycutt taip pat sutriko regėjimas.

„Tačiau periferinį regėjimą turiu puikų“, – sakė ji. Moteris pridūrė, kad suprastėjęs regėjimas prisidėjo prie jos sprendimo nebesiskusti. Savo žmonos Džen raginimu ji pradėjo auginti barzdą Covid-19 pandemijos pradžioje. E. Honeycutt teigimu, privalomas apsauginių veido kaukių dėvėjimas padėjo jai įgyti „pasitikėjimo auginant barzdą“.

Pasak E. Honeycutt, gyvenimas su tokia ilga barzda yra nevienareikšmiškas – ji paslepia jos „dvigubą smakrą“, tačiau tai lemia, kad moteris „visiems gerai įsimena“. Nepaisant to, rekordininkė pažymėjo, kad jai malonu pasiekti pasaulio rekordą už tai, ko anksčiau gėdijosi.

„Niekada nemaniau, kad man pavyks pasiekti tikslą, kuris leistų man būti įrašytai į knygą“, – sakė E. Honeycutt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.