JAV rytinę pakrantę vėl aplankė audra

„Kas laimėjo? Obama?“ - paklausė jis.

Didžiausia problema išlieka būsto paieškos dešimtims tūkstančiams stichijos nusiaubto regiono gyventojų.<br>AP
Didžiausia problema išlieka būsto paieškos dešimtims tūkstančiams stichijos nusiaubto regiono gyventojų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-08 20:10, atnaujinta 2018-03-15 15:01

Tačiau grįžusi audra nesukėlė antros potvynio bangos, dėl kurios kai kas baiminosi.

„Mano sūnui vos prieš 2 dienas atnaujino elektros tiekimą, o dabar vėl praūžė ta audra“, - rašo Niujorko Staten Ailande gyvenantis Markas L. Fendrickas tinkle „Tweeter“.

Tačiau, atrodo, kad naujoji audra per daug neišgąsdino ankstesnio frankenštormo išvargintų tankiausiai apgyvendinto regiono gyventojų, ir šįkart pareigūnai nesulaukė šūsnių gyventojų skundų.

Išskyrus, galbūt, skundus dėl šios savaitės prezidento rinkimų rezultatų.

Ankstų ketvirtadienio rytą iš elektros netekusių namų Staten Ailande su sniego kastuvu rankoje ir cigerete burnoje išėjusį Vladimirą Repniną domino vienas klausimas.

„Kas laimėjo? Obama?“ - paklausė jis.

63-jų metų imigrantui iš Ukrainos atsakymas nepatiko.

Keliai ketvirtadienio rytą Naujajame Džersyje ir Niujorke jau buvo pravalyti, todėl skubantiems į darbą sniegas problemų nesukėlė. Taip pat nesutriko ir geležinkelių eismas, nors kai kuriuose rajonuose gausiai snigo.

Ankstų ketvirtadienio rytą komunalininkai pranešė, kad Naujajame Džersyje elektros neturi 390 tūkst. abonentų, iš jų maždaug 160 tūkst. - užregistruoti nauji atvejai. Niujorke ir kaimyninėje Vestčesterio apygardoje elektros tiekimas buvo nutrūkęs 55 tūkst. vartotojų, iš viso elektros neturėjo daugiau nei 70 tūkst. abonentų. Long Ailande po audros užregistruota dar 60 tūkst. namų ūkių be elektros, iš viso jos tiekimą čia teks atkurti 300 tūkst. vartotojų.

Dėl audros Niujorko oro uostai trečiadienį atšaukė arba nepriėmė mažiausiai 1300 lėktuvų, dėl to vėl kilo nepatogumų keliautojams visoje šalyje.

Tačiau didžiausia problema išlieka būsto paieškos dešimtims tūkstančiams stichijos nusiaubto regiono gyventojų, kai kuriems iš jų reikia suteikti ilgalaikį prieglobstį. Pasak Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (FEMA), Niujorke ir Naujajame Džersyje skubaus būsto reikia 95 tūkstančių gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.