Paauglio išlikimo istorija Australijos krūmynuose: pora mėnesių be maisto

Stebuklas. Tik taip apie 18-mečio Matthew Alleno išgyvenimo istoriją kalbama Australijoje. Jaunuolis sugebėjo išgyventi krūmynuose nepakeliamomis sąlygomis devynias savaites.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:55 AM

M. Allenas iš savo šeimos namų Sidnėjaus Vestlio priemiestyje išėjo lapkričio pabaigoje ir nuo tada jo niekas nematė 9 savaites.

Psichikos problemų turintis vaikinas susigalvojo išbandymą – išgyvenimo misiją. Ir per ją iš tiesų vos liko gyvas, rašo „Daily Mail“.

Manoma, kad jokios pastogės neturėjęs M. Allenas visą tą laiką krūmynuose nevalgė ir gėrė labai mažai vandens. Jis taip pat tikriausiai slėpėsi nuo kitų pėsčiomis po krūmynus vaikščiojusių turistų, nes nenorėjo būti surastas.

Taip manoma todėl, kad toje vietoje, kurioje paauglys buvo rastas, vaikšto nemažai turistinių žygių dalyvių.

Tačiau pora turistų 18-metį vis dėlto aptiko šeštadienį. Jis gulėjo netoli tako.

Vaizdas, kurį turistai išvydo, buvo siaubingas.

M. Alleno kūnas buvo nusėtas kraują siurbiančių parazitų ir raudonas nuo įkandimų, o paauglio pėdos ir apatinė kojų dalis buvo pradėję gangrenuoti.

Negana to, jaunuolis liko pusaklis ir neteko pusės svorio – 38 kilogramų.

Buhalteriją studijuojantis M. Allenas buvo pernelyg išsekęs net atsistoti.

Tačiau nepaisant prastos M. Alleno būklės, patyrę turistai ir pareigūnai yra pritrenkti jo sugebėjimo taip ilgai išgyventi be maisto ir tokiomis sąlygomis.

Aštuoniolikamečio dingimo metu Australija kentė rekordinius karščius. Temperatūra kai kuriose šalies vietose pasiekė beveik 46 laipsnius pagal Celsijų.

Sausio 18-ąją Sidnėjus patyrė karščiausią dieną per visą temperatūrų fiksavimo istoriją. Miesto observatorijoje 14 val. 55 minutės vietos laiku buvo užfiksuota rekordinė 45,8 laipsnių temperatūra.

„Nesitikėtum dar kada nors išvysti žmogų, kuris dingęs taip ilgai ir tokiomis sąlygomis“, - atviravo policijos atstovas Glynas Bakeris.

M. Alleno motina Deborah atsisako komentuoti sūnaus dingimo istoriją. Ji tik pabrėžė, kad svarbiausia dabar padėti atžalai.

Manoma, kad kai jaunuolis išėjo iš namų, kentė psichikos sutrikimus. M. Allenas namuose paliko savo mobilųjį telefoną ir nepasiėmė atsarginių drabužių.

„Jis ketino ten eiti, jis nepasiklydo“, - kalbėjo policijos atstovai.

Kai M. Alleno šeima pranešė apie vaikino dingimą, buvo surengta milžiniška jo paieškos operacija, tačiau ji nebuvo sėkminga.

Nors paauglio gyvybei pavojus negresia, pareigūnai pabrėžia, kad krūmynuose jis būtų išgyvenęs tikrai nebedaug dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.