Vandenyne metus ištvėręs vyras verkia: „Laivai nesustojo padėti“

Daugiau kaip metus Ramiajame vandenyne plūduriavęs Jose Salvadoras Alvarenga nustebino medikus gera fizine būkle. Tačiau dvasiškai vyras yra palūžęs. Jis papasakojo, kaip pro jo nedidelę valtį vandenyne plaukė laivai, tačiau nesustojo ir jo neišgelbėjo. Šią savaitę grįžęs į Salvadorą ir oro uoste išvydęs būrį žurnalistų J.S.Alvarenga apsiverkė.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:56 AM

„Dabar noriu pabūti vienas su savo šeima. Jie man turėtų duoti laiko atsigauti, nes šiuo metu nesugebu nieko paaiškinti. Prašau, palikite mane ir mano šeimą ramybėje. Daugiau nieko neprašau“, - trečiadienį parodytame vaizdo įraše prašė J.S.Alvarenga.

37 metų salvadorietis sausio 30-ąją dieną sukėlė tikrą sensaciją pasaulyje, kai buvo surastas nedidelėje žvejų valtyje Maršalo salų, esančių Ramiojo vandenyno platybėse, pakrantėje.

J.S.Alvarenga tvirtina, kad 2012 metais valtimi su draugu išplaukė iš Meksikos žvejoti, tačiau pakilo audra ir nubloškė jų valtį tolyn. Nuo to laiko jie dreifavo vandenyne. Salvadorietis tikina, kad draugas, vardu Xiguelis, maždaug po mėnesio žuvo nuo bado ir troškulio.

Išsigelbėjęs J.S.Alvarenga rastas už 8 tūkst. kilometrų nuo išvykimo vietos. Vyras tvirtina, kad norėdamas išgyventi gaudė žuvis, paukščius ir vėžlius, gėrė savo paties šlapimą, lietaus vandenį ir paukščių kraują.

Visi vyrą tyrę medikai teigė, jog jis yra labai sukrėstas ir psichologiškai pažeidžiamas. Labiausiai dėl to, kad jaučiasi išduotas žmonių. J.S.Alvarenga gydytojams pasakojo, kad pro jį vandenyne praplaukė keletas didelių laivų, bet net nebandė padėti. Kartą jūreiviai jam netgi mojavo.

„Jie plaukė pro pat valtį, ir jis prašė pagalbos, bet jie nepanoro padėti, - pasakojo Salvadoro sveikatos ministrė Maria Isabel Rodriguez. - Vienas laivas priplaukė taip arti, kad vos nesulaužė jo mažos valtelės, bet niekas neištiesė pagalbos rankos. J.S.Alvarengą buvo beveik apėmusi neviltis, tačiau jo troškimas gyventi buvo stipresnis, jis galvojo apie savo šeimą ir, kaip jis sako, norėjo gyventi“.

Medikai nemato priežasčių netikėti, kad J.S.Alvarenga meluoja apie savo nuotykius. Tiesa, jo fizinė būklė buvo stebėtinai gera, išskyrus mažakraujystę ir sutinusius sąnarius.

Antradienį J.S.Alvarenga grįžo į Salvadorą ir susitiko su aštuonerius metus nematyta šeima. Vos išlipęs iš lėktuvo ir pamatęs minią žurnalistų, vyras pradėjo verkti, nes kol kas nesijaučia pasiruošęs bendrauti su visu pasauliu.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.