Laikinasis Ukrainos vadovas – okultizmo ir satanizmo šešėlyje

Sektantas, baptistų ir satanistų pastorius, okultistas, pasaulio pabaigos pranašas... Egzotiška būtų asmenybė, tiesa? Nelengva patikėti, bet būtent tokiais epitetais, kartais pagrįstai, kartais ne visai, apibūdinamas asmuo, šiuo metu paskirtas laikinai eiti Ukrainos prezidento pareigas – Julijos Tymošenko dešinioji ranka, Rados vicepirmininkas Oleksandras Turčynovas.

O.Turčynovas, ką tik paskirtas Rados pirmininku, išėjo pakalbėti su protestuotojais.<br>„Reuters“ nuotr.
O.Turčynovas, ką tik paskirtas Rados pirmininku, išėjo pakalbėti su protestuotojais.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 10:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:42 PM

Jis laikomas labai patyrusiu politiku, sugebančiu meistriškai laviruoti tarp pačių skirtingiausių žmonių. Regis, kur čia yra vietos okultizmui?

Vienas iš Ukrainos provakarietiškos politikos lyderių O.Turčynovas gimė 1964 metais viename iš Ukrainos prorytietiškų bastionų Dniepropetrovske. Baigęs mokyklą, iš pradžių aukštai nesižvalgė – įsidarbino valcuotoju kombinate „Krivorožstal“.

Bet netrukus įstojo į Dniepropetrovsko metalurgijos institutą ir baigė jį su pagyrimu. 1987–1990 m. spėjo pabūti ir gana aukštu rajono komjaunuolių veikėju – vadovavo propagandos ir agitacijos skyriui.

Burtininkai ir ateiviai

Byrant Sovietų Sąjungai, nuovokus komjaunimo propagandistas, matyt, suvokė, kad perspektyvų šioje srityje nedaug, ir puolė į „dvasinius ieškojimus“, kurie pirmiausia atvedė jį į ezoteriką ir okultizmą.

Apie 1990 m. O.Turčynovas nėrė ir į verslo pasaulį, įsteigdamas informacinę agentūrą „IMA-Press“ ir tapdamas jos vyriausiuoju redaktoriumi.

Tarp šios agentūros leidinių – biuletenis apie liaudiškus gydymosi būdus ir bulvarinis laikraštukas apie įvairius anapusinius „stebuklus“. Minimalios išlaidos, daugiatūkstantiniai tiražai ir apčiuopiamas pelnas.

Šiandien rimtam politikui O.Turčynovui gali būti šiek tiek gėda dėl praeities, susijusios su skraidančiomis lėkštėmis ir burtininkais. Jis ne kartą viešai išsižadėjo okultizmo.

Tačiau Ukrainos žiniasklaida primena, kad artimiausia jo „ezoterinė draugė“ J.Tymošenko, kurios politine dešiniąja ranka jis yra laikomas, mielai naudojasi magų ir burtininkų paslaugomis ir nevengia naudotis jų patarimais.

Atsidūrė įtakingoje sektoje

Nuo okultinės mistikos Dniepropetrovsko komjaunimo propagandos ir agitacijos skyriaus vadovo dvasiniai ieškojimai atvedė jį į išeivio iš Nigerijos Sandejaus Adeladži įsteigtą „Dievo pasiuntinių“ sektą. Ir būtent tai tapo jo postūmiu į didžiąją politiką – tarp sektantų pasirodė nemažai įtakingų Ukrainos asmenų.

Pavyzdžiui, Aukščiausiosios Rados deputatas, prezidento Viktoro Juščenkos šalininkas Leonidas Černoveckis, vėliau buvęs Kijevo meru. „L.Černoveckis atėjo į Kijevo bendruomenę, nes bažnyčioje Dievas jo sūnų išlaisvino nuo narkotikų. Po to visa deputato šeima atsigręžė į tikėjimą“, – 2005 m. interviu sakė sektos pastorius Oleksandras Dziuba.

Pats O.Turčynovas, užaugęs tipiškoje ateistinėje sovietinių inteligentų šeimoje, savo religinius ieškojimus ir atsiradimą sektoje interviu yra aiškinęs komjaunuolišku noru suprasti, kas jaunimą traukia į sektas, kodėl „nuo mūsų“ jie pabėga „pas juos“. Pirmasis susidūrimas su sektantais įvyko dar apie 1988 metus.

Dievas pats ieškojo

Tačiau Dievas ir pats jo ieškojęs. O.Turčynovas pasakoja, kad į sektos susirinkimą išsiruošė su tvirtesnio sudėjimo bičiuliu – dėl viso pikto, kad būtų saugiau.

Visuomeninio transporto stotelėje norėjo pasitikslinti kelią ir kreipėsi į tvarkingai apsirengusią moteriškę, ir ši pradėjo dėkoti Dievui, sakyti, kad seniai jų laukia, kad jie važiuoja į maldos namus. „Šiąnakt sapnavau sapną: prie manęs prieis dvi paklydusios sielos, ir aš parodysiu joms kelią į išsigelbėjimą“, – nustebusiems komjaunuoliams paaiškino moteris.

Tačiau gelbėtis O.Turčynovas neskubėjo. Apsikrikštijo tik apie 1993 metus, jau būdamas tuomečio ministro pirmininko, o vėliau prezidento Leonido Kučmos patarėju ekonomikos klausimais. Beje, su L.Kučma O.Turčynovas susipažino dar tada, kai šis vadovavo Dniepropetrovske esančiam mašinų fabrikui „Južmaš“.

Šiuo metu O.Turčynovas kratosi okultizmo ir yra uolus Evangelikų baptistų bažnyčios narys. „Baptistų ir satanistų pastorius diriguoja stačiatikiams Maidane!“ – kartais būdavo prikišama socialiniuose tinkluose.

Satanistai, masonai ir gėjai

O.Turčynovas mėgsta rašyti. Šis gabus politikas ir ekonomikos mokslų daktaras rašo toli gražu ne vien mokslinius straipsnius apie šešėlinę ekonomiką. Jo kūryba liejasi fantastiniuose psichologiniuose trileriuose, gausiai pagardintuose bibline tematika.

2004 m. O.Turčynovas išleido įtempto siužeto romaną „Baimės iliuzija“. 2008 m. pagal jį buvo sukurtas to paties pavadinimo filmas, kurį Ukraina pasiūlė kandidatu į „Oskarą“ geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje.

Filmas ir knyga pasakoja apie sėkmės lydimą verslininką, kuris sudėtingomis praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio sąlygomis turi apginti savo verslo projektą nuo banditų ir ima prarasti sąlytį su realybe.

O naujausias O.Turčynovo grožinis kūrinys  „Atėjimas“ pasirodė 2012 m. pabaigoje. Būtent tais metais buvo pranašaujama pasaulio pabaiga pagal Majų kalendorių.

O.Turčynovas, knygoje bandydamas derinti biblinės pranašystės ir politinio romano pasakojimo stilius, visai kaip senovės pranašai mus supančiame pasaulyje ieško ir, žinoma, suranda gresiančios apokalipsės ženklus.

„Atėjimo“ herojai – ir Viktoras Janukovyčius, ir baptistai, ir masonai. Satanistai romane vagia iš kapų kaukoles, kad mirusieji neprisikeltų, o masonai nesislėpdami nešioja žiedus su atvirkščiomis pentagramomis ir kovoja už gėjų teises. Būtent jie, pagal O.Turčynovo versiją, suorganizavo ir aviakatastrofą prie Smolensko.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.