Migrantai įsiveržė į Ispanijos Melilijos anklavą

Daugiau kaip 200 nelegalių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 4:56 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:11 PM

Vietinių policijos pareigūnų duomenimis, tai buvo vienas iš didžiausių pasienio įtvirtinimų antpuolių pastaraisiais metais.

Ben Enzaro pasienio posto šturmas prasidėjo apie 7 val. ryto Lietuvos laiku. Pranešama, kad migrantai iš skurdžių Afrikos Sahelio zonos valstybių į policijos pajėgas ėmė mėtyti akmenis, butelius ir pagalius, dauguma jų smarkiai susižalojo lipdami per spygliuotų vielų užkardas.

Daugiausiai iš Kamerūno ir Gvinėjos atvykę piliečiai džiaugsmingai dainavo sėkmingai įveikę pasienio įtvirtinimus ir atsidūrę Melilijos pabėgėlių centre. Centro vadovo Carloso Montero teigimu, atvykėliai greičiausiai bus grąžinti į savo valstybes, nes 480-ties vietų centre šiuo metu glaudžiasi apie 1300 nelegalų, todėl pastatas yra perpildytas.

Penktadienio incidentas buvo jau trečias stambus Melilijos šturmas vasario mėnesį.

Vasario 24 dieną anklavą apgulė maždaug 500 žmonių, maždaug šimtui iš jų pavyko patekti į vidų.

Vasario 6 dieną bandydami vandeniu patekti į kitą Ispanijai priklausančią teritoriją Seutą nuskendo mažiausiai 14 žmonių, įtariama, kad pasieniečiai nelegalus apšaudė guminėmis kulkomis.

Per Ispanijai priklausančias Seutos ir Melilijos teritorijas Šiaurės Afrikoje kasmet tūkstančiai nelegalių migrantų bando patekti į Europą, ieškodami geresnių gyvenimo sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.