Latvijoje 70 proc. - prieš Pirmojo Baltijos kanalo uždarymą

70 procentų Latvijos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:03 PM

Tokie kovo viduryje viešosios nuomonės tyrimo centro SKDS surengtos apklausos rezultatai.

Visiškai nepritaria pasiūlymui uždaryti PBK 50 procentų apklaustųjų, veikiau nepritaria - 20 procentų. Savo ruožtu 7 procentai šalies gyventojų nusiteikę veikiau paremti radikalų sprendimą, o dar 7 procentai yra už kanalo išjungimą. 16 procentų tyrimo dalyvių neturėjo savo nuomonės šiuo klausimu.

Pasak SKDS vadovo Arnio Kaktinio, nieko nuostabaus, kad prieš PBK uždarymą stoja absoliuti dauguma (90 procentų) rusakalbių Latvijos gyventojų. Bet apklausos rezultatai rodo, kad ir daugiau kaip pusė latviakalbių visuomenės narių (57 procentai) nepritaria planams uždaryti šį kanalą.

59 procentai apklaustųjų nepritaria PBK uždarymui, kadangi tai būtų žodžio laisvės apribojimas ir cenzūra. Pusė respondentų mano, jog tai išprovokuotų tautinę nesantaiką. 48 procentai įsitikinę, kad tai sumažintų televizijos žiūrovams siūlomų pramoginių laidų ir serialų įvairovę, o 45 procentia pareiškė, kad tokie veiksmai būtų nukreipti prieš rusakalbius Latvijos gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.