Rusijos vicepremjeras jau šlovina galimą Rytų Ukrainos okupaciją

Rusija toliau siunčia prieštaringus signalus dėl Ukrainos Viena vertus vieni Kremliaus atstovai atkakliai neigia savo vaidmenį Rytų Ukrainoje, kur šalia maištininkų pasirodė ginkluoti asmenys, itin panašus į Kryme veikusius „žaliuosius žmogeliukus“. O kiti jau nesislapstydami pritaria Ukrainos sienų perbraižymui ir dalies teritorijos prijungimui prie Rusijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 11:07 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:10 PM

Telefoninio pokalbio su JAV prezidentu Baracku Obama metu Rusijos lyderis Vladimiras Putinas neigė, kad Rusija remia separatistus Ukrainos rytuose. Kremlius tikina, kad separatistai mėgina užgrobti pastatus ir strateginius objektus, nes yra nepatenkinti Kijevo valdžios sprendimais.

Tuo tarpu Rusijos vicepremjeras, antivakarietiška retorika garsėjantis Dmitrijus Rogozinas savo „Twitter“ paskyroje džiugiai pasidalino vaizdo įrašu, kuriame rodoma nuo Ukrainos atplėštos ir prie Rusijos prijungtos teritorijos – ne tik Krymas, bet ir Rytinė bei Pietinė Ukrainos dalys.

Buvęs Rusijos pasiuntinys prie NATO D.Rogozinas reagavo į internete sklindantį vaizdo įrašą, kuriame ukrainiečiai skelbia niekada nebūsiantys broliai su tokia Rusija, kokia ji dabar yra ir kaip elgiasi su Ukraina.

Rusai sukūrė savo versiją, kurioje neva ironiškai pažvelgė į ukrainiečių pasisakymus ir vadino juos išsigandusiais, sutrikusiais, suklaidintais, neva JAV, Europos Sąjungos bei kai kurių Ukrainos politikų sukiršintais žmonėmis.

Poetiniais išvedžiojimais įrašo autorius Leonidas Kornilovas „Atsakymu ukrainietei“ kreipėsi į ukrainietišką versiją išplatinusią Anastasiją Dmitruk. Merginą jis vadino sese, kuri Rusijoje įžvelgia priešą, bet neteisingai kalba.

Visa poezija buvo sutirštinta šiurpiais vaizdais iš kruvinų Maidano įvykių, Antrojo pasaulinio karo. Taip pat leidžiama suprasti, kad į Ukrainą nagus esą tiesia grobuoniškos JAV ir Europa. Šovinistiniais pareiškimais garsėjantis tinklaraštininkas L.Kornilovas siūlėsi priglausti ukrainietę prie savo plačios rusiškos krūtinės ir „eiti į jos karą“, o fone kaip tik mirgėjo žemėlapis su atplėštomis nuo Ukrainos teritorijomis.

„Labai rusiškas atsakymas“, - džiaugėsi Rusijos vicepremjeras. Beje, L.Kornilovas, regis, mėgsta perbraižyti žemėlapius ir sovitemetį šlovinančiomis eilėmis dūsauti apie prarastą Rusijos galybę. Antai socialinio tinklo "Vkontakte" paskyroje L.Konilovas pasidalijo žemėlapiu, kuriame pažymėtos Rusijos imperijos laikus menančios sienos. Prie Rusijos prijungta ne tik Ukraina, bet ir Baltijos šalys, ir Lenkija, Suomija bei JAV priklausanti Aliaska.

Prieš kelias savaites žaibiškai išplitęs 23-ejų kijevietės A.Dmitruk eilėraštis „Niekados nebūsime broliai“, skirtas Rusijos agresijai Ukrainoje įamžinti, susilaukė populiarumo ir Lietuvoje.

Neseniai pasirodė Lietuvos muzikantų atliekama daina, kurią įkvėpė A.Dmitruk eilės. Dainą rusų kalba atlieka Virgis Pupšys, Jeronimas Milius, Kęstutis Nevulis ir Gintautas Litinskas, jiems pritaria Klaipėdos muzikinio teatro choras. Muziką merginos eilėms sukūrė Klaipėdos muzikinio teatro solistas ir dainų kūrėjas Virgis Pupšys, o aranžavo grupės „Studija“ muzikantas Gintautas Litinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?