Didžioji savaitė – spalvinga ir kupina emocijų

Pasaulyje Velykomis vainikuojasi Verbų sekmadienį prasidėjusi Didžioji savaitė.

Ekvadoras.<br>AP nuotr.
Ekvadoras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2014, 7:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:55 PM

Kaip ir kasmet milijonai pasaulio katalikų pasninkavo ir atliko įvairiausias apeigas, minėdami kiekvieną šventą savaitės dieną. Pačios svarbiausios – Didysis tridienis: ketvirtadienis, penktadienis ir Velyknaktis (naktis iš šeštadienio į sekmadienį).

Įvairiose pasaulio vietose ji buvo švenčiama įvairiai. Tikintieji daugelyje šalių bandė atkartoti Jėzaus Kristaus kryžiaus kelią bei jo kančias, nešdami sunkius kryžius bei plakdamiesi.

Kituose regionuose savaitė buvo minima ramiau – gyventojai lankėsi pamaldose, ėjo procesijose, šventino kryžius ar inscenizavo epizodus iš paskutiniųjų Jėzaus Kristaus dienų.

Šventąjį ketvirtadienį popiežius bučiavo kojas vargstantiesiems, o Didijį penktadienį atgailavo gulėdamas veidu į kilimą Švento Petro bazilikoje Vatikane.

Nuotraukose užfiksuotų tikinčiųjų akyse - skausmas ir viltis, džiaugsmas ir susikaupimas. Daugiau nuotraukų galite pamatyti pasaulis/rytai-vakarai/spalvinguose-ir-emociju-kupinuose-kadruose-didzioji-savaite.htm"="">pasaulis/rytai-vakarai/spalvinguose-ir-emociju-kupinuose-kadruose-didzioji-savaite.htm"" target="_blank">čia.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.