Graikų radikalai vėl įkliuvo garbindami nacius

Graikijos „Auksinės aušros“ partija vėl sukėlė skandalą, skelbia graikų dienraštis „Efymerida Syntakton“.

"Auksinės aušros" nariai garbina nacių simbolius.<br>Efymerida Syntakton nuotr.
"Auksinės aušros" nariai garbina nacių simbolius.<br>Efymerida Syntakton nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-26 16:31, atnaujinta 2018-02-12 11:46

Pasirodė nuotraukos, kuriose partijos lyderis Nikos Michaloliakos, jo pavaduotojas Christos Pappas ir partijos atstovas Ilias Kasidiaris iškilmingai demonstruoja nacių pasisveikinimus Hitlerio Vokietijos simbolikos fone.

Partijos lyderis Nikos Michaloliakos jau kurį laiką leidžia kalėjime, laukdamas nuosprendžio byloje, kurioje jis yra kaltinamas nusikalstamo susivienijimo organizavimu. Dar trys „Auksinės aušros“ nariai šį mėnesį prarado teisinę neliečiamybę Graikijos parlamente. Jie kaltinami nelegaliu ginklų laikymu.

Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen, besitikinti suformuoti kraštutinių dešiniųjų frakciją Europos Parlamente, dar kartą pareiškė, kad graikų „Auksinės aušros“ atstovai šioje frakcijoje nėra laukiami. „Šios partijos narių pažiūros yra per daug ekstremalios“, - teigė M.Le Pen.

Dar 1996 metų parlamento rinkimuose kraštutinės dešinės idėjas propaguojanti „Auksinė aušra“ surinko tik 0,007 proc. balsų. 18 Graikijos parlamento narių turinti „Auksinė aušra“ ne tik siekia kelti neramumus gatvėse, bet ir bando plėsti savo įtaką valdžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.