Nuotraukose - sukrečiantys vaizdai iš Kinijos gyvulių ūkių

Prieš daugiau nei metus į Kinijos Huangpu upę buvo išmesti 16 tūkst. mažų paršelių. Tai padarė gyvulių augintojai, kurie nesugebėjo kitaip išspręsti ūkio perpildymo problemos. Su ta pačia problema susiduria ir daugybė kitų šalies ūkių, naminiai paukščiai ir gyvuliai čia auginami nepavydėtinomis sąlygomis, pasakoja „Business Insider“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2014, 9:05 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:00 PM

Šalyje mėsos poreikis nuolatos auga, o dėl sudėtingų ir varžančių žemės nuosavybės įstatymų fermos nesiplečia. Gyvulių augintojai mėgina išnaudoti turimą ūkio erdvę kuo efektyviau ir užauginti kuo daugiau gyvulių, kurie yra jų pajamų šaltinis.

Taip susidaro gyvūnų perteklius, jie fermose gyvena menkai judėdami, susispaudę ir ligoti.

Ypač bloga situacija yra Kinijos kiaulių fermose, kur jų mirtingumas dėl plintančių ligų ir netinkamų sąlygų nuolatos auga. Ūkininkai dažnai paršelius šeria antibiotikais ir leidžia vakcinas, kad išvengtų ligų, tačiau tai jiems atsieina gan brangiai.

Krintant mėsos kainoms kai kurie ūkininkai imasi visko, kad sutaupytų gyvulių auginimo kaštus ir nepatirtų nuostolių. Kartais jų priemonės būna labai drastiškos. Manoma, kad ir tąsyk į upę ūkininkai išmetė jaunus paršelius, nes juos išlaikyti ir taip perpildytame ūkyje jiems buvo per brangu.

Ne ką linksmesni vaizdai yra ir iš ančių bei žąsų ūkių. Čia prancūzų verslininkai perka delikatesu laikomas kepenėles, kurios vėliau, virtę paštetu, patenka ant europiečių stalų.

Ką tik išsiritę maži ančiukai it kokios bulvės sumesti į pintines, sukrautas viena ant kitos, o milijonas žąsų stumdosi ankštame kieme. Vaizdai išties kelia šiurpą.

Portale lrytas.lt šią savaitę taip pat rašėme ir apie kitą Kinijos problemą - didžiulį vandens užterštumą. Sukrečiančias nuotraukas galite peržiūrėti čia .

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.