Rusijos propagandos mašina skiedžia nesigėdydama

Pagrindiniu Kremliaus ruporu vadinamas Dmitrijus Kiseliovas savo savaitinėje laidoje „Savaitės naujienos“ („Vesti nedeli“) dažnai leidžia sau nuklysti į labai nuo tikrovės atitrūkusius pamąstymus apie pasaulį, tačiau šios savaitės laida nustebino net ir visko mačiusius.

Rusų žurnalistas D. Kiseliovas pasakoja kvailystes nesigėdydamas.<br>RIA Novosti nuotr.
Rusų žurnalistas D. Kiseliovas pasakoja kvailystes nesigėdydamas.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 7:24 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:22 AM

D.Kiseliovas pareiškė atradęs daugybę panašumų tarp JAV prezidento Baracko Obamos veiklos ir „Islamo valstybės“ lyderio Abu Bakro al-Baghdadi elgesio. Palikdamas užnugaryje logiką rusų žurnalistas dėstė, kad laisvojo pasaulio ir teroristų lyderių veiklą lydi tam tikri dėsningumai.

„Žvelkime į pilną paveikslą ir matykime įvykių dinamiką“, - įtikinėjo D.Kiseliovas. „Islamo radikalai kuria naują valstybę ir nesirengia pripažinti tarptautinės teisės normų. Tame yra kažkas panašaus į JAV elgesį. Iš pirmo žvilgsnio – paradoksalu, bet jei pažvelgsime įdėmiau – ne taip jau ir keista“, - kalbėjo V.Putino ištikimas draugas.

„Barackas Husseinas (aut. pabrėždamas taria D.Kiseliovas) Obama mano, kad gali savo teisę primesti visam pasauliui, taip mano ir kalifas Abu Bakras al-Baghdadis. Barackas Obama mano, kad turi teisę žudyti be teismo, taip mano ir teroristų lyderis. Barackas Obama mano, kad jėga gali kitas valstybes atvedinėti prie teisingo gyvenimo būdo, taip mano ir „Islamo valstybės“ lyderis“, - aiškino Kremliaus ruporas.

„Žiaurumas … B.Obama pasauliui nerodo žiaurybių, kurias atlieka kariai, nerodo pjaunamų galvų ar kankinimų, skirtingai nei B.Abu Bakras al-Baghdadis, bet žiaurumas lieka žiaurumu. Nesvarbu, stambiu planu jis filmuojamas ar slepiamas. Galiausiai, ir Obama, ir teroristų lyderis tiki mesianistine savo veikla, mano vedantys pasaulį teisingu keliu“, - reikšmingu tonu tęsė D.Kiseliovas.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.