Su kuo gi miega siekiantys prezidento posto

Jau po 4 mėnesių vyks Lenkijos prezidento rinkimai, tad šalies politikai netikėtai nusprendė, jog reikia vadinamosios miegamųjų liustracijos. Siekis atskleisti nemoralias konkurentų intymaus gyvenimo paslaptis dalį lenkų kol kas tiktai džiugina.

Lenkai negali suprasti, kaip ne itin išvaizdžiam R.Kaliszui pavyksta apsukti galvą jaunoms gražioms merginoms.
Lenkai negali suprasti, kaip ne itin išvaizdžiam R.Kaliszui pavyksta apsukti galvą jaunoms gražioms merginoms.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

2015-01-24 22:20, atnaujinta 2018-01-15 03:43

Beje, pradžią keistai liustracijai davė ne kokie gašlybių mėgėjai, o dešinioji ir katalikiška žiniasklaida, ėmusi gvildenti, su kuo miega naujasis Slupsko meras gėjus Robertas Biedronis.

Gandai, kad šis 38 metų seimūnas, garsiausias šalies homoseksualas, netikėtą pergalę Slupske sieks pratęsti prezidento rinkimuose, katalikų radikalams sukėlė savotišką paniką.

Kairiųjų pažiūrų politikai neliko skolingi ir ėmė viešinti dviprasmiškas konservatyvių dešiniųjų politikų linksmybes miegamuosiuose.

Ši tema netrukus užvaldė ne tiktai bulvarinę, bet ir rimtąją žiniasklaidą.

Todėl sociologai šaipydamiesi tokią rinkimų priešistorę įvardijo kaip politinę miegamųjų liustraciją.

Partneris – neištikimas

Skolose paskendusio 93 tūkst. gyventojų turinčio Slupsko senbuviai teigė, kad vos mėnesį meru dirbantis R.Biedronis miesto reklamai ir labui padarė daugiau negu jo pirmtakas per dešimtmetį.

Dviračiu į darbą važinėjantis ir pavaldinių tarnybines išlaidas maksimaliai apribojęs R.Biedronis sužavėjo ne tik slupskiečius, bet ir gretimų miestų gyventojus.

Kadangi R.Biedronis ir Seime buvo pelnęs daugybę pagyrų kaip vienas darbščiausių parlamentarų, jį kritikuoti norinčių priešininkų akys nukrypo į intymius santykius.

Katalikiškos Teisės ir teisingumo partijos (TTP) išlaikomas dienraštis „Gazeta Polska Codzienna“ neseniai pranešė atskleidęs, jog ilgametis R.Biedronio partneris Krzysztofas Smiszekas yra neištikimas.

Minėto dienraščio žurnalistai užsiregistravo vokiškame gėjų pažinčių tinklalapyje ir esą rado K.Smiszeko nuotrauką ir skelbimą, kad ieško draugo.

R.Biedronis skubiai pareiškė, kad tai falsifikuotas skelbimas, o jis su jaunesniu partneriu teisininku kartu laimingai gyvena 9 metus.

R.Biedronis patikino, kad didžiausia jo ir partnerio svajonė yra ta, kad Lenkijoje būtų įteisintos homoseksualų santuokos, o juodu su K.Smiszeku galėtų susituokti.

Tokie Slupsko mero tvirtinimai neįtikino TTP šalininkų ir jie pareiškė, esą K.Smiszeko įdėtas skelbimas liudija, kad gėjai, priešingai nei heteroseksualūs katalikai, yra nepaprastai pasileidę ir nesugeba visą gyvenimą išlikti ištikimi.

Kiek vaikų turi konservatorius?

R.Biedronį ginanti kairuoliška žiniasklaida metėsi į kontrpuolimą ir paviešino, kad radikalios katalikiškos partijos Naujųjų dešiniųjų kongreso (NDK) vadovas, kandidatas į šalies prezidentus Januszas Korwinas-Mikke ne šiaip smagiai leido laiką su meiluže. Pastaroji esą laukiasi.

Žinia, kad vedęs 72 metų europarlamentaras su 43 metais jaunesne partijos kolege užmezgė romaną ir dabar moteris laukiasi kūdikio, apstulbino visuomenę. Ne mažiau pribloškė ir vėlesnis J.Korwino-Mikke prisipažinimas, kad ši meilužė pagimdė jau antrą jųdviejų vaiką.

Be to, iš viso net trys moterys augina 8 jo palikuonius. Savo elgesį europarlamentaras teisino tuo, kad visas tas moteris mylėjo, – tiek dvi žmonas, tiek dabartinę meilužę. Svarbiausia, anot NDK lyderio, yra tai, kad jis pavyzdingai vykdė vyrišką pareigą – finansiškai aprūpino savo moteris ir palikuonius.

Šis politikas jau seniai garsėja skandalingais pareiškimais, mat agituoja katalikybę pripažinti valstybine religija, grąžinti mirties bausmę, gina vyro teisę prievartauti žmoną, mušti ją ir vaikus.

Vis dėlto dabartinius NDK įkūrėjo teiginius, kad tik vyras turi teisę būti neištikimas, o moters neištikimybės negalima toleruoti, žiniasklaida įvardijo kaip šovinistinius.

Užsipuolė kairiųjų gražuolę

Saviškių kritikai dešinieji neliko skolingi ir užsipuolė Kairiųjų socialdemokratų sąjungos (KDS) kandidatę į šalies prezidentus, buvusią Silezijos regiono gražuolių konkurso nugalėtoją Magdaleną Ogorek.

Dešiniųjų žiniasklaida šią 36 metų moterį, humanitarinių mokslų daktarę, apkaltino išskyrus šeimą ir ėmė įtarinėti esant neištikima vyrui.

Dirbdama Vidaus reikalų ministerijoje M.Ogorek esą suviliojo keturiolika metų vyresnį savo viršininką ir jis dėl jos paliko žmoną ir vaikus.

Priešininkai teigia, kad serialuose išgarsėjusi M.Ogorek darbą televizijoje gavo todėl, kad tapo vieno garsaus žurnalisto meiluže, ir pateikė daugybę jų bendrų nuotraukų.

Politologams ši kandidatė abejonių sukėlė dėl kitko – ji nėjo jokių atsakingų valstybinių pareigų ir atrodo nekompetentinga prezidentauti.

Spėjama, kad KDS šią moterį į prezidentus pasiūlė vien norėdama sukelti ažiotažą ir pritraukti jaunų rinkėjų, nes suvokia, kad jų atstovai neturi galimybių laimėti.

Vis dėlto dešiniųjų šaipymasis iš išorinio M.Ogorek grožio ir jos mokslinių laimėjimų ignoravimas užrūstino dalį visuomenės.

Žmonos kerštas politikui

Miegamųjų liustracijai įsibėgėjus pro akis neprasprūdo ir garsus kairiųjų politikas, buvęs vidaus reikalų ministras Ryszardas Kaliszas.

Žiniasklaida paviešino, kad šis didžiulį antsvorį turintis 58 metų vyriškis per pastaruosius dvejus metus susilaukė vaikų su dviem meilužėmis.

Ką tik gimusio sūnaus motina pasirodė esanti trisdešimt metų jaunesnė teisininkė.

Kadangi R.Kaliszas atmetė kairiųjų pasiūlymą siūlytis į prezidentus ir yra išsiskyręs, Varšuvos žiniasklaida ne tiek svarsto jo moralumą, kiek domisi tuo, kaip šis ne pats išvaizdžiausias apkūnus vyriškis sugeba apsukti galvą jaunoms gražioms merginoms.

Dienraštis „Fakt" ta proga priminė Lenkijoje legendinius tapusius vienos konkurso „Mis Lenkija“ nugalėtojos žodžius. „Premjerui nesakai ne“, – kadaise teigė buvusio premjero, paskui sijonus laksčiusio Waldemaro Pawlako meilužė, kuri nuo jo susilaukė vaiko.

Tai, kad dalis moterų žavisi politikais, o pastarieji, net ir labai religingi, dažnai neatsparūs jaunų gerbėjų vilionėms, puikiai iliustruoja ekspremjero Kazimierzo Marcinkiewicziaus pavyzdys.

Šis 55 metų vyriškis, su žmona auginęs penkis vaikus ir uoliai talkinęs kunigams bažnytinėse ceremonijose, paliko šeimą dėl 23 metais jaunesnės meilužės Isabel.

Neištikimybei iškilus į viešumą, K.Marcinkiewiczius šią merginą vedė ir apsigyveno Londone. Prieš metus jis vis dėlto grįžo į Lenkiją ir prakalbo apie dalyvavimą Seimo rinkimuose, tačiau jo karjerą turbūt galutinai sužlugdė jaunoji žmona.

Supratusi, kad tikroji vyro aistra yra politika, Isabel pasijuto apgauta ir nusprendė vyro brutalumą bei amoralumą atskleisti žiniasklaidai.

Isabel dienoraštį su įdomumu skaitė visa Lenkija, o politologai pareiškė, kad po šitokių istorijų K.Marcinkiewicziaus nepriims nė viena didžiųjų partijų.

Pergalė Lenkijos vadovo rinkimuose aiški?

Politologai neabejoja, kad prezidentu antrajai kadencijai bus perrinktas valdančiosios Piliečių platformos partijos (PPP) garbės narys Bronislawas Komorowskis (nuotr.).

63 metų prezidentas, su žmona Anna užauginęs penkis vaikus ir niekada neįsivėlęs į jokias meilės aferas, yra laikomas šeiminės ištikimybės ir atsakomybės simboliu.

Pirmaisiais prezidentavimo metais opozicija skelbė, kad Girininku pravardžiuotas nuolaidumu garsėjantis B.Komorowskis bus klusnus PPP vadovų nurodymų vykdytojas. Vis dėlto jis, sugebėjęs atsiriboti nuo savo partijos ir ėmęs vykdyti neutralią politiką, įgijo net Seimo opozicijos palankumą.

B.Komorowskio taikingumas ir ramumas taip įtiko kraštiečiams, jog socialinėse apklausose jis tapo nepavejamu lyderiu ir greičiausiai jau pirmajame rinkimų ture bus perrinktas prezidentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.