JAV pasiuntė lėktuvnešį į Arabijos jūrą stebėti Irano laivų

JAV pirmadienį

Lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“.<br>AP nuotr.
Lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2015, 11:31 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:36 AM

JAV karinis jūrų laivynas pranešė pasiuntęs lėktuvnešį „USS Theodore Roosevelt“, kurį lydi valdomosiomis raketomis ginkluotas kreiseris „USS Normandy“, tam, kad „užtikrintų gyvybines jūrų trasas regione, kuris turi likti atviras ir saugus“. Atvykus lėktuvnešiui amerikiečių karinių laivų skaičius šiame regione padidės iki devynių.

Savo ruožtu Irano vilkstinę sudaro devyni laivai, įskaitant du patrulinius laivus, AFP sakė aukštas gynybos reikalų pareigūnas, kuris pridūrė, kad jog nėra žinoma, kur iš tikro jie plaukia.

Tuo tarpu Pentagono atstovas spaudai pulkininkas Stevenas Warrenas paneigė pranešimus, kad JAV kariniams laivams yra nurodyta perimti Irano laivus su ginklais husiams.

Keli amerikiečių pareigūnai sakė, kad esant reikalui Irano laivus turėtų veikiau perimti Saudo Arabija, Egiptas ir jų sąjungininkai.

Pasak vieno amerikiečių pareigūno, iraniečių vilkstinė jau praplaukė Hormūzo sąsiaurį ir, palikusi Persijos įlanką, paėmė kursą į vakarus, tad neatmestina prielaida, kad šie laivai gali plaukti į Jemeną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.