Televiziją NTV palikęs reporteris atsiprašė dėl propagandos

K.Goldencvaigas vokiečiams priminė, kad niekas nesitikėjo, jog Sovietų Sąjunga žlugs taip greitai.<br>„YouTube“ nuotr.
K.Goldencvaigas vokiečiams priminė, kad niekas nesitikėjo, jog Sovietų Sąjunga žlugs taip greitai.<br>„YouTube“ nuotr.
Tinkle „Facebook“ K.Goldencvaigas atsiprašė už propagandos skleidimą.<br>„Facebook“ nuotr.
Tinkle „Facebook“ K.Goldencvaigas atsiprašė už propagandos skleidimą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 7:31 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:49 AM

Kremliaus kontroliuojamos televizijos NTV korespondentas Berlyne Konstantinas Goldencvaigas jau anksčiau buvo padavęs pareiškimą išeiti iš darbo. Bet darbdaviai paskubino procesą ir žurnalistą atleido po jo interviu Vokietijos kanalui „Phoenix“, kuriame jis kalbėjo apie tai, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas toliau destabilizuoja situaciją Ukrainą ir siunta dėl to, kad jo nebekviečia į galingųjų susitikimus, skelbia Aru.tv.

Kalbėdamas su Vokietijos žurnalistais, K.Goldencvaigas pareiškė, jog V.Putinui „skauda“ dėl to, kad jis jau antrus metus nebuvo pakviestas į pasaulio milžinų susitikimą. Pernai dėl agresijos Ukrainoje Rusija buvo išmesta iš Didžiojo aštuoneto ir šis tapo septynetu (G7).

O atsakydamas į klausimą, kiek ilgai, jo manymu, išsilaikys V.Putino režimas, S.Goldencvaigas palygino dabartinę Rusijos valdžią su praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigos Sovietų Sąjungos vyriausybe.

„Taip pat lyginčiau su kitomis autoritarinėmis sistemomis. Atsiminkime: niekas negalvojo, kad Sovietų Sąjunga žlugs taip greitai“, – pridūrė žurnalistas.

NTV vadovybė reagavo greitai. Nors K.Goldencvaigas su viršininkais buvo sutaręs, kad televizijoje dar dirbs iki birželio pabaigos, su juo buvo atsisveikinta jau kitą dieną po interviu vokiečiams.

„Savo valia – ir vėluodamas – palieku NTV, kur dirbau 12 metų. Dėkoju puikiems kolegoms, kurie padėjo mokytis ir tapo draugais. Ačiū tiems, kurie žiūrėjote. Ir atsiprašau už faktą, kad pastaraisiais metais buvau bendros išprotėjusios propagandos dalimi“, – tinkle „Facebook“ tada paskelbė K. Goldencvaigas.

O kiek vėliau pridūrė: „Daviau atvirą interviu vienam Vokietijos kanalui. O kitą rytą NTV nusprendė – arba nusprendė už juos – su manimi atsisveikinti jau dabar, o ne po dviejų savaičių. Puiki idėja, ačiū!“

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.