Oregono koledžo žudynių šaulys paliko savo nuoskaudų manifestą

Vaikinas, praėjusią savaitę

Vaikinas, praėjusią savaitę Oregono koledže nužudęs devynis žmones, paliko manifestą, kuriame išdėstė savo nuoskaudas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Vaikinas, praėjusią savaitę Oregono koledže nužudęs devynis žmones, paliko manifestą, kuriame išdėstė savo nuoskaudas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2015, 5:10 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:25 PM

Chrisas Harperis Merceras ketvirtadienį surengė žudynes Oregono Umpkvos bendruomenės koledže, o vėliau pats nusižudė, kai į įvykio vietą atvyko pareigūnai.

Policijos šaltinis sakė „Associated Press“, kad K. H. Merseris manifeste skundėsi, kad neturi merginos, rašė, kad visi aplinkiniai yra „išprotėję“, o jis vienintelis – sveikas.

Prezidentas Barackas Obama penktadienį vyks į Rozbergą Oregone, kur susitiks su žuvusiųjų artimaisiais ir per nelaimę išgyvenusiais studentais.

26-erių K. H. Merseris gyveno kartu su motina vos už kelių mylių nuo koledžo. Ji pareigūnams sakė, kad sūnus turėjo psichinių sutrikimų. Slauge dirbanti L. M. Harper pastaraisiais metais internete rašė apie sunkumus auginant sūnų, sergantį Aspergerio sindromu. Tai autizmo forma, kuria ji taip pat sirgo.

„New York Times“ pranešė, kad motina internete dalijosi pasakojimais, esą jos sūnus daužydavo galvą į sieną, ir bandė bendrauti su tėvais, kuriuos yra ištikęs panašus likimas.

Be kita ko, L. M. Harper rašė apie sūnaus susidomėjimą ginklais, tvirtindama, esą jis yra pagrindinis jos informacijos apie ginklus šaltinis. Motina atskleidė, kad namuose jie turėjo Kalašnikovą, „Armalite“ automatą ir „Glock“ pistoletą. Išpuolio metu vaikinas su savimi turėjo šešis ginklus, dar šeši buvo rasti jo namuose.

K. H. Merseris 2008 metais buvo pašalintas iš JAV kariuomenės, kadangi nesugebėjo užbaigti pagrindinių mokymų. Be to, internete jis buvo įnikęs į antrosios pusės paieškas.

Po nelaimės koledže išgyvenusieji tvirtino, kad žudikas paliko žinutę pareigūnams. Summer Smith, vieno išgyvenusio studento motina, teigė, kad K. H. Merseris išskyrė jos sūnų Mathew iš likusiųjų ir nusprendė jo nežudyti.

„Šaulys paprašė jo kažką perduoti pareigūnams, o jei jis tai padarys, jis liks gyvas“, – CNN televizijai pasakojo motina, pridūrusi, kad nusikaltėlis perdavė Metju laišką, ir tada jis buvo priverstas stebėti, kaip K. H. Merseris žudo jo bendrakursius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.