Vokietijoje paleisti 7 įtariamieji dėl išpuolio Paryžiuje

Vokietijos policija paleido

Vokietijos policija paleido septynis asmenis, kurie buvo sulaikyti antradienį, nes nerasta įrodymų, kad jie būtų susiję su išpuoliais Paryžiuje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijos policija paleido septynis asmenis, kurie buvo sulaikyti antradienį, nes nerasta įrodymų, kad jie būtų susiję su išpuoliais Paryžiuje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-11-17 20:32, atnaujinta 2017-10-04 02:04

Ieškodama Paryžiaus išpuolių vykdytojų, vokiečių policija prie Belgijos sienos šią dieną buvo sulaikiusi penkis vyrus ir dvi moteris.

Specialiosios policijos būriai tikėjosi, kad kuris nors iš asmenų, sulaikytų netoli Acheno miesto, gali būti ieškomas 26-erių Salahas Abdeslamas, jaunesnysis Brahimo Abdeslamo brolis. Brahimas susisprogdino per vieną iš išpuolių Paryžiuje.

Kaip pareiškė Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as viltys, kad pareigūnams į tinklą pateko „didelė žuvis“ žlugo: „jis nėra tas, kurį mes tikėjome esantį“.

„Neatrodo, kad čia būta glaudaus ryšio su atakomis Paryžiuje“, – sakė jis Berlyne per spaudos konferenciją.

Kai minėti septyni asmenys buvo paleisti, naujienų agentūra DPA pranešė policijos žodžius, kad „nėra įrodymų, jog šie asmenys yra susijęs su tomis atakomis“.

Įtariamieji „gali būti susiję su Paryžiaus išpuoliais“, anksčiau spėjo Acheno miesto policijos atstovas Werneris Schneideris, bet kartu ir pažymėjo, kad tie įtarimai gali išsisklaidyti.

Europos policija labiausiai ieško 26 metų S.Abdeslamo, kurį Prancūzijos policija įvardina kaip pagrindinį įtariamąjį dėl 129 gyvybes nusinešusių teroro išpuolių Paryžiuje.

Naujienų portalas „Spiegel Online“ rašo, kad Vokietijos policiją ant kojų sukėlė vienas maisto parduotuvių tinklo darbuotojas, pranešęs apie pastebėtą asmenį, kuris jam pasirodė panašus į S.Abdeslamą.

S.Abdeslamas yra per penktadienio išpuolius susisprogdinusio Brahimo Abdeslamo jaunesnysis brolis. Jo nuotrauką išplatinę Prancūzijos pareigūnai ieškomąjį apibūdina kaip „pavojingą“. Belgija jam išdavė tarptautinį arešto orderį.

Įtariama, kad Belgijoje gyvenantis ir Prancūzijos pilietybę turintis S.Abdeslamas buvo išsinuomojęs juodą automobilį „Polo“, kuris buvo rastas Paryžiuje prie koncertų centro „Bataclan“, kuriame trys teroristai nužudė 89 žmones.

S.Abdeslamas rugsėjo mėnesį lankėsi Austrijoje, pranešė Austrijos pareigūnai antradienį. Atvykęs iš Vokietijos su dar dviem vyrais jis nurodė, kad vyksta atostogauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.