Motina rusė apie džihadistę dukrą: „Aš pagimdžiau monstrą“

20-metė rusė Fatima Džafarova išvyko į Siriją ir dabar viešai giria džihadistus, taip keldama visos Rusijos pasibaisėjimą. Mergina neseniai viešai liaupsino „savo brolius“ džihadistus, kurie suplanavo Paryžiaus atakas ir numušė Rusijos turistus skraidinusį lėktuvą Sinajaus pusiasalyje. Per Rusijos televiziją prabilusi jos motina teigia „pagimdžiusi monstrą“.

Šachla Bochariova nebesitiki pamatyti savo dukters.<br>Televizijos „Dožd“ laidos stop kadras
Šachla Bochariova nebesitiki pamatyti savo dukters.<br>Televizijos „Dožd“ laidos stop kadras
Visuomet pavyzdinga buvusi Fatima pasikeitė susipažinusi su verbuotoju.<br>Televizijos „Dožd“ laidos stop kadras
Visuomet pavyzdinga buvusi Fatima pasikeitė susipažinusi su verbuotoju.<br>Televizijos „Dožd“ laidos stop kadras
Džihadisto užverbuota mergina grasino ir savo motinai.<br>Televizijos „Dožd“ laidos stop kadras
Džihadisto užverbuota mergina grasino ir savo motinai.<br>Televizijos „Dožd“ laidos stop kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2015-11-27 17:42, atnaujinta 2017-10-02 11:38

Merginos motina Šachla Bochariova viename interviu atskleidė, kad visaip bandė sustabdyti džihadistų verbuojamą dukterį, rašo „Daily Mail“.

Moteris pasakojo, kad netgi buvo prirakinusi dukrą prie radiatoriaus, kad tik ši neišvyktų į Siriją ir netaptų ją verbavusio džihadisto ketvirtąja žmona.

„Aš tiesiog palūšiu, jei ji atims kieno nors gyvybę, – televizijos laidoje verkė moteris. – Geriau negyventi, nei būti teroristės motina. Tu suvoki, kokį monstrą pagimdei“.

Moteris teigė, kad kiekvienai motinai būtų sunku pripažinti, „kad jų vaikas yra pabaisa“.

Fatima ir jos motina anksčiau turėjo labai stiprų ryšį, bet viskas pasikeitė, kai Fatima ėmė mokytis Sibire esančiame Surguto universitete ir sutiko verbuotoją, vardu Abdullah.

Iki tol, anot motinos, ji mėgo puoštis, o susidraugavusi su Abdullah visiškai ėmė keisti išvaizdą.

„Fatima mėgo nešioti raudoną paltuką, trumpą juodą sijoną ir baltus marškinius. Jai patiko klasikiniai, ofiso stiliaus drabužiai.

Ji dažydavosi ir rūpinosi savo išvaizda. Turėjo daug kosmetikos, papuošalų. Jos plaukai buvo ilgi, ji visuomet juos prižiūrėdavo. Dukra visuomet kreipė dėmesį į savo išvaizdą ir visuomet norėjo atrodyti gerai“, – pasakojo merginos motina.

Tačiau susipažinusi su Abdullah, Fatima dramatiškai pasikeitė: ji ėmė nešioti veidą ir plaukus dengiančią skarą ir nebeatsakinėjo į motinos skambučius.

Vėliau į Š.Bochariovos namus pasibeldė ir Abdullah, kuris paprašė jos dukters rankos ir papasakojo, kad jau turi tris žmonas ir tris vaikus. Motina griežtai paprieštaravo.

„Jis man sakė, kad myli Fatimą, o ji myli jį. Viena jo žmonų buvo nėščia, kai jis piršosi mano vaikui“, – kūkčiodama pasakojo moteris.

Ji mėgino kalbėtis su dukra, maldavo nedaryti klaidos ir nevykti su Abdullah į Siriją. Kartą net buvo prirakinusi ją prie radiatoriaus.

„Ji man pasakė: „Mūsų broliai ateis ir nužudys tokius kaip tu – bedievius. Jie nupjaus galvas peiliais. Ir tu žinai, mano širdis net nesudrebės“, – dukters žodžius prisiminė rusė. – Tada aš žiūrėjau į ją ir tiesiog nebemačiau savo vaiko. Ji buvo mano dukters kiautas be sielos, be minčių, be širdies“.

Vėliau Rusijos Federalinė saugumo tarnyba patvirtino, kad Fatima tikrai išvyko į Siriją.

Š.Bochariova pasakojo, kad nebesitiki pamatyti savo vyriausio vaiko sugrįžtant po to, kai dukra išvyko į konflikto draskomą Siriją.

„Jei ji gyvena su verbuotoju, ji jau žino per daug. Jie neleis jai išvykti gyvai. Kulka – tokia jos gyvybės kaina. Kad ir kaip man skaudu, aš žinau, kad daugiau jos nebepamatysiu“, – pasakojo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.