Naujametis Kelnas – dar vienas spjūvis Vakarams į veidą

Europa nuolat multikultūriškai praturtinama! Šįkart su ligi šiol neregėta Naujųjų Metų sutiktuvių tradicija susidūrė Vokietijos Kelno miesto gyventojai. Tiksliau – gyventojos. O dar tiksliau – etninės vokietaitės – nemusulmonės. Tą naktį viešai pažemintos, sumuštos, apiplėštos, netgi išprievartautos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vitalijus Michalovskis

Jan 7, 2016, 8:58 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:08 PM

Tai kas gi nutiko Kelne ir kodėl į didžiąją Vokietijos, o po to ir pasaulio žiniasklaidą, šie įvykiai pateko tik tada, kai suvokta, kad nuslėpti jų masto – neįmanoma?

Ogi, pasirodo, paskutinę praėjusių ir pirmą atėjusių metų naktį Kelno gatvėse „linksminosi“ agresyvios Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų kilmės vyrukų gaujos. Manoma, iš viso ne mažiau tūkstančio vienaip ar kitaip organizuotų asmenų.

Nuo pakeliui sutiktų europietiškos išvaizdos moterų šių pusžmogių bandos (o kaip, po velnių, kitaip pavadinsi prievartautojus?) plėšė drabužius, papuošalus ir rankines, grabaliojo, kumščiavo ir tyčiojosi, mėtė į jas petardas. Vėliau pranešta, kad ant policijos stalo gulė ir keli pareiškimai dėl grupinių išprievartavimų pačiame švenčiančio Kelno centre.

Iš viso nukentėjo apie šimtą silpnosios lyties atstovių. Veikiausiai ir policijai skundėsi toli gražu ne kiekviena. Apie nukentėjusius vyriškos lyties miestiečius informacijos mažiau. Tikėtina, nuo įsismarkavusių naujų tradicijų nešėjų jie tiesiog gaudavo į dantis. Pareigūnai tvirtino dėl priekabiavimo ir plėšikavimo atvejų masiškumo nieko negalėję padaryti, o liudytojai pasakojo, kad nusikaltėliai veikė visiškai atvirai ir įžūliai, netgi demonstratyviai. Į jokius drausminimus nereaguodavo, nors ir drausmintojų, susidūrus su girtų ir agresyvių gyvulių banda, ko gero, atsirado ne per daugiausiai.

Taip Europa buvo pasveikinta su artėjančiais iš 2016-aisiais! Briuselyje klykaujant „Allahu Akbar“ degintos Kalėdų eglutės, o Kelne už dosnias socialines išmokas prisišventusi musulmoniškoji vyrija (koks netikėtas faktas!) atsidėkodama parodė visai neseniai Herzlich Wilkommen skandavusiems vokietukams kuo juos laiko ir kur jų vieta.

Ir tikrai! Sukandus dantis teko pripažinti, kad pas kai kuriuos sulaikytuosius Kelno plėšikus bei gašlūnus rasti pabėgėlio statusą patvirtinantys dokumentai (BBC duomenimis). Tai reiškia, kad šie niekšeliai be vargo įveikė visus pirminius lojalumo patikros filtrus ir buvo pripažinti kandidatais sėkmingai integruotis. Malonu žinoti, kad mūsų lietuviškieji imigrantų „integratoriai“ to tikrai niekada neleis (bent jau taip nuolat skelbiasi!), kadangi yra protingesni už anglus, prancūzus ir vokiečius.

Na, o kas buvo prievartos nakčiai pasibaigus? Ogi kaip visada... Buvo reiškiamas susirūpinamas. Ginkdie neužgaunant taikiausios pasaulyje religijos atstovų, ginkdie vengiant kažkokių apibendrinimų.

Kaip sakant, trūkt už vadžių – vėl iš pradžių! Milijonai, dešimtys milijonų neapykanta Vakarams trykštančių musulmonų esą nieko bendro neturi su islamu, o oficialiai pripažinti pabėgėliais nusikaltėliai – su kažkokiais kitais, geraisiais pabėgėliais.

Nuzulintos politkorektiškos abrakadabros, skirtos nuslėpti tai, kad kelnės iš baimės jau kiaurai šlapios. Pasirodo, kad prabėgus savaitei iš tūkstančio viešai mieste siautėjusių pavyko identifikuoti... ne daugiau dešimties: „Na, taip, – musulmonai, na taip – rytietiškos kilmės, bet būkim supratingi...“. Beje, tą pačią naktį panašūs nusikaltimai užfiksuoti ir kituose Vokietijos miestuose.

Užuot įvedusi vokišką tvarką šalies įstatymams nepavaldžiuose imigrantų rajonuose, policija jaunoms vokietaitėms dalina patarimus kur geriau nesilankyti ir kaip geriau rengtis idant neprovokuoti sunkiai susivaldančių „kito kultūrinio rato“ atstovų. Ir visa tai Kelne – viename seniausių Vokietijos miestų, o ne kokiame Bagdade ar Kaire.

Kelno puolimai, kaip teisingai pastebėjo Vokietijos teisingumo ministras Heiko Maasas, veikiausiai yra „naujo pobūdžio nusikalstamumas“. Tačiau ar turėjo omeny Maasas simbolinį panašių nusikaltimų aspektą? Nežinia. Akivaizdu, kad Kelne moterys pultos ne todėl, kad fiziškai silpnesnės už vyrus, ne vien kaip seksualinis objektas puslaukinėse smegenyse, o tyčia, kryptingai ir parodomai, siekiant sukelti atgarsį. Ar bus tinkamai įvertinta, kad tai ne šiaip plėšimai ir prievartavimai, o simboliškai vienas šlykščiausių išpuolių prieš Vakarų pasaulį?

Tradiciniame musulmonų pasaulyje vyras, nesugebantis savarankiškai, ryžtingai apginti savo dukters ar žmonos, laikomas beverčiu menkysta. Ir atviriausi puldinėjimai Kelne – tai toks savotiškas lakmuso popierėlis: jei europietis nesiims ginti savo motinų ir dukterų, tai tiek jis ir tevertas! Tuomet laukite, ponai ir ponios, dar vieno glitaus spjūvio į veidą, dar vieno spyrio į užpakalį, kol dėl savo neveiklumo ir bėjėgystės pasidarysite bjaurūs patys sau.

O kas toliau, jei leftistiniai valdžios bepročiai užsispyrę ignoruos problemą? Bijau, kad toliau matyti ne tik musulmoniško radikalizmo stiprėjimas, bet ir „atsakas“ jam – nauji breivikai, galbūt net nauji hitleriai. Su vis didesniu nesaugia pasijutusios visuomenės palaikymu, ir tai, beje, bus visiškai dėsninga. Tada tai jau senutėlėje Europoje visi „pasilinksmins“ lig valios... Ar to kažkam reikia?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.