Kanibalą žudiką iš Lenkijos gaudo jau visas pasaulis

Vakar 27 metų lenkų filosofas Kajetas Poznanskis buvo įrašytas į ieškomiausių pasaulio nusikaltėlių sąrašą. Aukas žudyti ir valgyti žadantis vyras ieškomas jau ir kitoje Atlanto vandenyno pusėje.

K.Poznanskis pareiškė, kad jam patinka valgyti savo aukų mėsą.
K.Poznanskis pareiškė, kad jam patinka valgyti savo aukų mėsą.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas BUTRIMAS („Lietuvos rytas“)

2016-02-12 15:33, atnaujinta 2017-06-08 07:32

Tarptautinė kriminalinės policijos organizacija Interpolas vakar K.Poznanskį paskelbė vienu ieškomiausių pasaulio nusikaltėlių.

Siaubo filmo „Avinėlių tylėjimas“ herojaus Hanibalo Lekterio įpėdiniu apsiskelbusio lenko nuotraukas ir aprašymą gavo 190 šalių teisėsauga, o jo paiešką vakar pradėjo ir JAV Federalinis tyrimų biuras.

Tokių priemonių imtasi Lenkijos policijai kilus įtarimų, kad K.Poznanskis yra žudikas maniakas arba ruošiasi juo tapti.

Kol kas Varšuvos policija demaskavo, jog prieš savaitę K.Poznanskis nupjovė galvą 31 metų italų kalbos mokytojai Katarzynai J., o kūną supjaustė į gabalus ir, manoma, jį valgė.

Ypač daug nerimo teisėsaugininkams sukėlė tai, kad savo feisbuko paskyroje K.Poznanskis pasigyrė, jog žudys ir toliau, nes jam patinka valgyti aukų mėsą.

Anot kriminalistų, didelė tikimybė, kad maniakas valgo žmogieną, nes taip elgėsi jo idealizuojamas filmų herojus Hanibalas Lekteris.

Buvo nutarta skelbti tarptautinę maniako paiešką, nes po pedagogės nužudymo K.Poznanskis buvo pastebėtas Varšuvos oro uoste.

Be to, herojus Hanibalas Lekteris nuo teisėsaugos irgi slapstėsi tolimose šalyse.

Kriminalistai įtaria, kad tamsoko gymio K.Poznanskis galėjo sprukti į Lotynų Amerikos ar Tolimųjų Rytų šalis, nes ten jam būtų lengviau neišsiskirti iš vietos gyventojų.

Užaugo inteligentų šeimoje

K.Poznanskio poelgis tapo dideliu netikėtumu jo bendradarbiams bei mokslo draugams, mat daugumą jų žavėjo vyro išprusimas, vidinė kultūra ir loginis bei poetinis mąstymas.

Be to, žudikas kilęs iš žinomos inteligentų šeimos. Jo velionis senelis Stanislawas buvo garsus valstybinio radijo žurnalistas bei diktorius, motina dirbo Poznanės miesto prokurore, tėvas turi klestinčią patalpų vidaus apdailos projektavimo firmą, sesuo – pramoninio dizaino įmonę.

Mokyklos draugai tvirtina, jog K.Poznanskis buvo apsiskaitęs, visus lenkė išprusimu, tačiau elgėsi normaliai, mėgo linksmintis, turėjo merginą.

Viskas esą pasikeitė, kai jis iš Poznanės persikėlė gyventi į Varšuvą, kur iš pradžių studijavo žurnalistiką, o vėliau klasikinę literatūrą ir filosofiją.

Šlovino laisvę žudyti

K.Poznanskis labiausiai žavėjosi pesimizmo filosofijos atstovu Arthuru Schopenhaueriu ir tvirtino, kad žmogaus laisvės niekas negali riboti.

Anot K.Poznanskio, žmogaus, kuris vadovaujasi šaltu protu, o ne gyvuliškais instinktais, negali riboti nei visuomenė, nei įstatymai.

Toks žmogus esą turi teisę netgi žudyti, kad įrodytų, jog yra morališkai laisvas.

Universitete K.Poznanskis įkūrė filosofinių diskusijų klubą ir jam vadovavo, vėliau panašų įkūrė Volios mikrorajono bibliotekoje, kurioje įsidarbino.

Savo filosofinius pasvarstymus bei eiles vyras skelbdavo asmeniniame tinklaraštyje ir feisbuko paskyroje.

Ten vaikinas aprašė ir savo žavėjimąsi japoniškais peiliais bei kardais.

Kadangi kai kuriuos tekstus K.Poznanskis rašė lotyniškai, mažai kas suprato, jog vaikinas šlovina žudymą bei žmogieną.

Prieš pedagogės nužudymą maniakas savo feisbuko paskyroje paskelbė lotyniškai parašytą eilėraštį „Hanibalo Lekterio pietūs“. Eilėraštyje maniakas rašė: „Kirskite, mielieji, – jūsų meilė mane stiprina. Jaučiate? Jaučiate? Tai dieviškas kvapas! Kalnas maisto: penkerios penkių prastų rašytojų kepenys.“

Išsiaiškinti padėjo taksistas

Kaip tvirtina prokuroras Przemyslawas Nowakas, žudikas savo aukai nupjovė galvą, o kūną tiesiog išmėsinėjo.

K.Poznanskio auka tapo italų kalbos mokytoja Katarzyna J.

Spėjama, kad su savo auka maniakas susipažino Volios mikrorajono bibliotekoje, kurioje dirbo.

Policijai atskleisti nusikaltimą padėjo taksistas, vežęs žudiką su sunkiu kroviniu iš aukos namų į savo nuomojamą butą.

Pastebėjęs iš didelio krepšio varvantį kraują, taksistas pasidomėjo, kas tai, o žudikas ramiai atsakė, jog bičiulis medžiotojas jam davė dalį nušauto šerno.

Kitą dieną išgirdęs apie rastą nužudytos moters kūną, taksistas skubiai kreipėsi į policiją. Spėjama, kad pas Katarzyną J. maniakas atėjo vidurdienį, iš anksto nusprendęs merginą nužudyti ir pasiėmęs kirvį bei rankinį pjūklą.

Išmėsinėjęs pedagogę, vyriškis išplovė grindis, galvą įsidėjo į kuprinę, o kūno dalis – į atsineštą maišą ir išsikvietė taksi.

Taksi automobiliu žudikas nuvyko į savo butą, kuriame padegė maiše esantį lavoną. Pajutę dūmus kaimynai iškvietė gaisrininkus. Jie ugnį greit užgesino ir rado lavoną.

Vėliau į policijos pareigūnus kreipėsi ir Katarzynos J. kambario draugė, bute aptikusi kraujo žymių ir sunerimusi dėl naktį negrįžusios ir telefonu neatsiliepiančios draugės.

Viena Katarzynos J. kaimynė policijai pareiškė girdėjusi, kaip tą dieną iš merginos buto sklido keisti garsai – lyg kažkas ką nors būtų kapojęs, pjaustęs pjūklu, tačiau pagalbos šauksmų niekas negirdėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.