Užkniso tie neonaciai!

Skaitant pastarųjų dienų pranešimus galvoje įkyriai sukosi mintis, kad jei Miuncheno šaulys pasirodytų esąs gryniausia vokietis, ir dargi – neonacis, kai kam tai sukeltų didžiulį palengvėjimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vitalijus Michalovskis

Jul 25, 2016, 9:42 AM, atnaujinta May 17, 2017, 9:54 PM

Žinoma, nekalbu apie aukų artimuosius, nekalbu apie daugelį tų, ką sukrėtė šaltakraujiškos beginklių žmonių žudynės. Kalbų apie tuos nenuilstamus „neonacizmo apraiškų“ medžiotojus, kuriems tariamas Europoje atgimstančio rasizmo bei kraštutinės ksenofobijos baubas reikalingas lyg gryno oro gurkšnis. Kam? Ogi tam, kad nukreipti dėmesį nuo tikrųjų Senojo žemyno problemų.

Nuo visų tų nenusisekusių „atsijojimo“ ir „integracijos“ programų, pragaištingos plačiai atlapotų durų politikos, visiško negebėjimo suvirškinti gerklėje įstrigusio „multikultūrinės įvairovės“ kąsnio. Nuo suvokimo, kad beveik kiekvieną savaitę po kruviną siurprizą Europai dovanojantys musulmonų ekstremistai tapo milijoną kartų rimtesne problema už visus „neonacistus“, „homofobus“ bei kitus „pažangos priešininkus“ kartu sudėjus.

Savaime suprantama, kol kas mes nežinome Miuncheno šaudynių motyvų. Tačiau krito į akis tai, kad nuo pat šaudynių pradžios įkyriai ieškota kažkokių seniai į kitą pasaulį iškeliavusio Hitlerio garbintojų kareiviškais batais ir juoda (gerai, kad ne ruda!) uniforma.

Kodėl ne marksistinių teroristų, kurie pokario Vokietijoje surengė kur kas daugiau sprogdinimų bei žmogžudysčių? Nenorom peršasi išvada: neonacistinis teroras Berlyno „isteblišmentui“ būtų patogesnė blogybė už jau nieko nebestebinantį, bet svetingos visuomenės nuotaikas kardinaliai keičiantį islamistinį. Viduramžiais Europa buvo gąsdinama Šėtonu, mūsų dienomis – mistiniais „atgimstančio“ hitlerizmo baubais.

Neaišku, ar šiais paistalai tikėjo pati Vokietijos policija ir saugumo struktūros, tačiau žiniasklaidą nuolat drebino fantastiškiausi pranešimai apie tai, kad nusikaltėlis greičiausiai vokietis, kad šaulys galėjęs priklausyti ultadešiniesiems radikalams, kad klykavęs rasistinius šūksnius. Ir tik po kurio laiko, aptikus savižudžio kūną, tarytum nenorom pripažinta, kad tasai „grynakraujis vokietis“ iš tiesų yra iranietiškos kilmės pilietis, gražiu vardu Ali.

Nori nenori, bet aktyviai plėtota nuožmios „teutoniškos bestijos“ versija su devinto kalibro ginklu rankose subliuško kaip muilo burbulas.

Vokiečių spectarnybos, šiaip turinčios nemažą kovos patirtį su neonacių grupuotėmis, negalėjo nežinoti, kad teroristinis pokario ultadešiniųjų braižas dažniausiai būdavo visiškai kitoks. Kruvinos neonacių atakos buvo nukreiptas į konkrečius neįtinkančius asmenis (politikus, žymius visuomenės atstovus, tautinės mažumas), bet ne į atsitiktinių praeivių minią.

Ir žymusis norvegas Andersas Breivikas, kuriam žiniasklaida nuolat klijuoja neonacio ir Ali Sonbolio „įkvėpėjo“ etiketę, su tikruoju neonacizmu turėjo mažai ką bendro. Breivikas priklausė nacių ypač nekenčiamiems masonams, nors ir buvo islamofobas. Nebuvo jis ir aršus antisemitas, o tai kertinis bet kokio neonacizmo akmuo.

Paaiškėjus, kad žmones Miunchene žudė ne dešinieji ekstremistai, o Vokietijos pasą turintis musulmonas, iš pradžių policija, o po to ir žiniasklaida suskubo neigti bet kokias Ali sąsajas su islamiškuoju terorizmu. Esą tai tiesiog užsieniečių nekentęs (!), save vokiečiu laikęs, psichologinių problemų turėjęs vakarykštis paauglys.

Tarytum sužalota psichika būtų nesuderinama su religiniu ar politiniu radikalizmu! Šalia buvusios liudininkės musulmonės parodymai, kad aštuoniolikmetis nusikaltėlis stūgavo „Allāhu Akbar „, kažkaip nuslinko į trečią planą...

Na, gerai. Šventos ramybės vardan manykime, kad liudininkė sumelavo arba jai pasigirdo tai, ko nebuvo.

Žinoma, sunku vertinti Miuncheno teisėsaugos šulų pareiškimų nuoširdumą. Dabar jie viens per kitą tvirtina, kad savižudis nusikaltėlis, ko gero, niekaip nesusijęs nei su ISIS, nei su nepakančiaisias, Europos didmiesčiuose kone atvirai pamokslaujančiais mulomis.

Tačiau po naujamečių Kelno įvykių, kai tos pačios Vokietijos policija slėpė priekabiavimų masiškumą, po visų „politkorektiškų“ nusikaltėlių vardų ir tautybių nutylėjimo, po visų aukštų pareigūnų išsisukinėjimų pagrįstai įtariant politikų spaudimą, kas drįstų teigti, kad visos šios abejonės neturi pagrindo?

Beje, kaip tik vakar kitame Vokietijos mieste, Roitlingene, siras mačete kapojo žmones. Vėliau Ansbache sprogo bomba. Užkniso tie neonaciai. Negyvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.