Rusai jau šaiposi iš auksinių puodų skandalo Lietuvoje

Apie tai, kad rusai ilgai nelaukę mažų mažiausiai pasijuoks iš lietuviškojo „virtuvės rakandų“ skandalo, abejonių turbūt nekilo niekam. Kaimyninės šalies žiniasklaida jau mirga antraštėmis, esą tokiu nevykusiu žingsniu Lietuva diskreditavo visą NATO.

Rusijos žiniasklaida tvirtino, kad Lietuva diskreditavo NATO.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Rusijos žiniasklaida tvirtino, kad Lietuva diskreditavo NATO.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 4:45 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:18 AM

Lietuvos kariuomenei 2014 metais prisipirkus virtuvės įrankių aštuonis kartus brangiau, nei rinkos kaina, šalyje imta ieškoti, kas dėl to kaltas – kariuomenės vadovybė, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, o gal net vyriausioji ginkluotų pajėgų vadė.

Tuo metu rusų spauda nesnaudė. „Lietuva sparčiais tempais modernizuoja ginkluotąsias pajėgas, įsigydama modernios karinės technikos nepaisydama, kad dėl to kenčia ir taip nuskurdinta visuomenė. Maža to, tai daroma neišvengiant korupcijos. Štai ir dabar paaiškėjo, kad Lietuvos kariuomenė prisipirko virtuvės įrankių aštuonis kartus brangiau, nei rinkos kaina“, – rašo rusų žiniasklaida.

Ypač rusus sudomino samčių kaina, kuri siekė pustrečio šimto eurų. „Samčių kaina tikrai stebina. Jie gal nori pasakyti, kad samčiai, kuriais bus kareiviams dalinama košė, yra auksiniai? O gal iš platinos? Nes net ugniai atsparūs ir pagaminti iš titano turėtų būti pigesni“, – rašoma rusų naujienų portaluose.

Tuo metu rusų naujienų portalas „Ridus“, nušviesdamas virtuvės įrankių Lietuvos kariuomenei pirkimo skandalą, jau pačioje straipsnio antraštėje rašo: „Lietuvos krašto ministerija diskreditavo NATO auksiniais virtuvės rakandais“.

Socialiniuose tinkluose taip pat pasklido pašaipos, kuriose vaizduojami milžiniški šaukštai esą nupirkti Lietuvos kariškiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.