Antimaidano judėjimo įkūrėjas prisivirė košės

„Vieningos Rusijos“ partijos narys ir kandidatas į Dūmos deputatus rugsėjo 18 vyksiančiuose rinkimuose Dmitrijus Sablinas sulaukė kaltinimų, kad nesąžiningai vykdo savo rinkimų kampaniją ir verčia senjorus dainuoti jį šlovinančias dainas.

D.Sablinas kaltinamas nesąžininga rinkimų kampanija.<br>Sputnik nuotr.
D.Sablinas kaltinamas nesąžininga rinkimų kampanija.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-01 08:41, atnaujinta 2017-05-14 08:27

Į šalies Centrinį rinkimų komitetą kreipėsi šeši opozicijai priklausantys politikai, besivaržysiantys su D.Sablinu toje pačioje vienmandatėje apygardoje.

Politikai skundžiasi, kad D.Sablino rinkiminiai plakatai atsiduria valstybinių institucijų stenduose, jam nemokamai suteikiamos patalpos susitikimams su rinkėjais, vietos laikraščiai kasdien spausdina interviu su D.Sablinu. Nurodoma taip pat, kad jis kasdien skambina visiems pensininkams ir bando juos įtikinti balsuoti už jį.

Maža to, laiške Centriniam rinkimų komitetui politikai nurodo, kad D.Sablinas viešus renginius išnaudoja savo rinkimų agitacijai. Mat per stadiono atidarymą jis vaišino susirinkusius pensininkus, kurių vėliau buvo paprašyta atsistoti ir uždainuoti: „Aleliuja, Dmitrijau Sablininai, aleliuja“.

Tačiau D.Sablino rinkimų štabas, komentuodamas senjorų dainas, aiškino, kad „to niekada nebuvo“ ir esą kiti politikai paprasčiausiai bando pakenkti D.Sablinui.

D.Sablinas buvo Rusijos Dūmos deputatas nuo 2003 iki 2013 metų. Nuo 2013 metų jis užima senatoriaus postą.

2015 metais jis kartu su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui paramą reiškiančio baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ lyderiu Aleksandru Zaldostanovu ir keliais kitais politiniais veikėjais įkūrė Antimaidano judėjimą, kurio tikslas niekinti Kijeve vykusio Maidano tikslus ir idėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.