Rusijos atlikėjas ragina Kremlių atsiprašyti Baltijos šalių

Rusijos liaudies artistas Aleksandras Rozenbaumas interviu laikraščiui „Argumentai ir faktai“ pareiškė, kad Rusija turi „atsiprašyti Baltijos šalių už jų okupaciją“.

Muzikantas tikino, kad dabartinė Rusijos valdžia turi atsiprašyti Baltijos šalių.
Muzikantas tikino, kad dabartinė Rusijos valdžia turi atsiprašyti Baltijos šalių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2016, 3:29 PM, atnaujinta May 12, 2017, 11:58 PM

Apie tai A.Rozenbaumas prabilo paklaustas žurnalisto, ar, jo nuomone, Rusija turėtų atsiprašyti už kokius nors savo veiksmus, pavyzdžiui, už Baltijos šalių okupaciją. „Neabejotinai. Mes okupavome Estiją, Latviją ir Lietuvą. Tokie buvo laikai ir taip išėjo, tačiau būtina atsiprašyti ir atgailauti“, – atsakė muzikantas.

„Žmogaus stiprybė slypi gebėjime atsiprašyti. Čia nėra nieko baisaus. Valdžios vyrai prisivirė košės praėjusiame amžiuje, kodėl negalime valstybiniu lygiu atsiprašyti ir baigti šio reikalo? Juk mes iš tiesų neatgailavome net prieš save“, – siūlė A.Rozenbaumas.

Muzikantas siūlė „viską pradėti nuo pradžių“.

Estija 2010 metais suskaičiavo, kokią kompensaciją Rusija jai turėtų sumokėti už okupacijos metus. Suma įspūdinga – 49 mlrd. dolerių (43,5 mlrd. eurų), iš kurių 4 mlrd. dolerių (3,5 mlrd. eurų) už žalą gamtai ir 45 mlrd. dolerių (40 mlrd. eurų) už žalą tautai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.