Pirmoji JAV ponia – mergina iš Slovėnijos daugiabučio

Pasaulis, sunkiai atsigaudamas po šoko JAV prezidentu išrinkus skandalingąjį 70-metį Donaldą Trumpą, vis dažniau žvilgsnius kreipia į jo antrąją pusę – Melanią Trump. Kokia bus pirmoji JAV ponia?

Daugiau nuotraukų (1)

„Bunte“, „Der Spiegel“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Dec 9, 2016, 10:23 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:30 PM

Iki JAV prezidento rinkimų žmonės ne tiek jau daug kalbėjo apie šią santūrią 46 metų moterį. Žinojo jos vardą – Melania, kad kilusi iš Rytų Europos šalies – Slovėnijos, o į Niujorką atvyko dirbti modeliu.

Čia ji atvyko, kad surastų tai, dėl ko daugelis jaunų merginų veržiasi į didmiestį: įdomių nuotykių, šlovę, turtą ir gal net laimę susipažinti su turtingu vaikinu, su juo apsigyventi prabangiuose apartamentuose, iš kurių atsiveria vaizdas į Centrinį parką.

Visos šios svajonės išsipildė. Ir likimas padovanojo tai, ko vargu ar buvo tikėtasi: modelis iš 6 tūkstančius gyventojų ir tris tiltus turinčio Slovėnijos miestelio Sevnicos tapo D.Trumpo – nekilnojamojo turto magnato ir 45-ojo JAV prezidento – žmona.

Neištaiginga gyvenimo pradžia

Gražuolė Melania iš blokinio namo – įtakingiausios pasaulio tautos pirmoji ponia. Kai 46-erių slovėnė įsikels į Baltuosius rūmus – o tai ji padarys anksčiausiai vasarą – bus apsupta sekretorių, virėjų, asmens sargybinių ir „Air Force“ lėktuvu su prezidentine palyda keliaus aplink pasaulį.

M.Trump bus antroji europietė, kuri apsigyvens Baltuosiuose rūmuose. Louisa Adams – 6-ojo JAV prezidento Johno Quincy Adamso, valdžiusio 1825–1829 metais, sutuoktinė – buvo kilusi iš Jungtinės Karalystės.

L.Adams tėvas buvo amerikietis, todėl ji – pusiau europietė. O pati Melania vargu ar galėtų būti labiau europietiška.

Ji gimė 1970-aisiais Slovėnijoje, kuri priklausė Jugoslavijai, vadovaujamai Josipo Broz Tito.

Melania matė šalies subyrėjimą ir Senojo žemyno pasikeitimą. Kai Slovėnija tapo nepriklausoma, jai buvo 16 metų.

Jos gyvenimas – neįtikėtino pakilimo istorija, išsipildžiusi svajonė, kuria amerikiečiai tiki kaip vaikai stebuklinga fėja.

Melanija Knavs – šia pavarde gimusi slovėnė augo viduriniam sluoksniui priklausančioje automobilių pardavėjo ir tekstilės dizainerės šeimoje.

Maloni, jautri, gerbiama – tokią ją prisimena jaunystės draugė Mirjana Jelančič.

Abi mergaitės daug mezgė, Melania dažniausiai – mėlynos spalvos megztinius. Pasak M.Jelančič, devintojo dešimtmečio pradžioje nebuvo įmanoma nusipirkti madingų drabužių. Norėdamos atrodyti originaliai drabužius siuvosi pačios.

Slovėnijos sostinėje Liublianoje Melania studijavo architektūrą, dizainą, tačiau mokslų nebaigė – modelio karjera jai pasirodė labiau viliojanti.

Didelės merginos svajonės

„Melania nebuvo susireikšminęs modelis. Aš nenorėčiau sakyti, kad ji buvo šalta, bet buvo introvertė, neturėjo charizmos ir buvo paprasčiausiai neįdomi“, – taip agentūros „Look Models International“ vadovas Vienoje (Austrija) Wolfgangas Schwarzas apibūdino savo tuometį atradimą.

Tamsiaplaukė M.Knavs patraukė modelių agento dėmesį per Slovėnijoje vykusį grožio konkursą ir jis pakvietė ją į Austriją. Jo teigimu, slovėnė turėjusi savo planą: „Ji norėjo susipažinti su tinkamais žmonėmis, išvykti iš Europos į Niujorką ir dirbti toje srityje, kur gali šį tą pasiekti.“

Nelengvas kelias, nes mergina itin ryškiais skruostikauliais atrodė egzotiškai, bet, kaip pasirodė W.Schwarzui, supermodeliui netinkama.

„Ji buvo miela, mėgino prisitaikyti, bet tiesiog nebuvo talentinga, taip pat kalbų požiūriu“, – sakė agentūros „Look Models International“ Vienoje vadovas.

Tačiau jau tuomet slovėnė turėjo savybę, kuria pasižymi nugalėtojai: Melania buvo ir atkakli, ir ištverminga.

Lemtingi žingsniai JAV

1996 metais, jau pamėginusi laimę Paryžiuje ir Milane, pradėjo dirbti JAV. Netrukus atviromis pikantiškomis pozomis ji papuošė žurnalų „Vogue“, „Vanity Fair“ ir „Elle“ viršelius.

Vyrų žurnalui „GQ“ gražioji slovėnė nuoga rąžėsi „Boeing 727“ lėktuve.

Tuo metu Melania jau pažinojo D.Trumpą, o lėktuvas priklausė jo žaisliukų kolekcijai.

Ir jau tuo metu Melanija Knavs buvo pakeitusi savo vardą ir pavardę į amerikiečiams patrauklesnę versiją – Melania Knauss.

„Pinigai – afrodiziakas – erotiški ir gundantys.

Dėl to kitos nuomonės veikiausiai nėra, – mielai tuo metu žiniasklaidai kartojo D.Trumpas, kuris jau buvo išgyvenęs antras brangias skyrybas. – Yra pakankamai moterų, kurioms impulsą suteikia turtas ir valdžia.“

Apie savo gyvenimo filosofiją tuo metu dar tiktai nekilnojamojo turto magnatas visuomet kalbėjo noriai. O kai susipažino su Melania, D.Trumpas ėmė kalbėti ne apie pinigus, o apie jausmus: su slovėne jis norėjo, kaip pats sakė, įgyvendinti „svajones apie laimę“.

Ir išrinktoji, pažvelgusi į milijardieriaus sielą, viename interviu prabilo apie „išskirtinę bendrą energiją ir chemiją“.

Santykius su D.Trumpu ji pavadino nuostabiais.

M.Knauss žavėjosi, kad viskas, ką jie daro kartu, suteikia jaudinančių, įdomių, išskirtinių akimirkų: „Vakarėliai, golfas, vakarienės, o jo „Boeing“ tiesiog puikus – įlipi ir jautiesi kaip namuose.“

Santykių su gražiąja slovėne pradžioje D.Trumpas pabandė tapti prezidentu kaip nereikšmingos Reformų partijos kandidatas.

Jeigu tektų tapti pirmąja ponia, sakė veikiau juokais nei rimtai nusiteikusi Melania, ji norėtų būti tokia kaip Jacqueline Kennedy – taigi, tradicinė. Tačiau vargu ar ji žinojo, kad ateityje iš tiesų teks spręsti tokį klausimą.

Įspūdingos poros vestuvės

Slovėnės vestuvės su D.Trumpu 2005 metų sausį sulaukė išskirtinio žiniasklaidos dėmesio.

Tarp svečių buvo Billas ir Hillary Clintonai, vokietė supermodelis Heidi Klum su tuomečiu vyru Jungtinės Karalystės soulo ir pomuzikos atlikėju Sealu, Holivudo žvaigždė Michaelas Douglasas su gražuole žmona aktore Catherine Zeta-Jones, Monako kunigaikštis Albert’as, legendinis boksininkas Muhammadas Ali (mirė šių metų birželio 3 d. – Red.). Ir dainininkė, įžymioji aktorė Liza Minnelli.

500 akių porų stebėjosi deimantais nusagstyta nuotakos mados namų „Dior“ vestuvine suknele, prie kurios tūkstantį valandų darbavosi 23 siuvėjos.

D.Trumpas norėjo, kad vestuvės būtų transliuojamos per televiziją, bet su tuo nesutiko jo jaunoji nuotaka.

„Pastarosios didelės, per televiziją rodomos vestuvės buvo Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio, princo Charleso ir ledi Dianos. Ir jų santuoka nebuvo gera“, – toks buvo būsimosios D.Trumpo žmonos argumentas.

Milijardierius atsižvelgė į jos pageidavimą.

Turės atrasti stilių

Dabar M.Trump laukia svarbi užduotis: atrasti savo, kaip pirmosios ponios, stilių. Ji nebus tokia kaip Michelle Obama, pareigas atlikusi pasitikėdama savimi ir pasitelkdama savo žavesį.

M.Trump tikrai nebus tokia kaip H.Clinton, kurios garbės troškimas, ambicijos kartais atrodė didesnės nei jos sutuoktinio prezidento B.Clintono.

Ji bus kitokia. Tačiau kokia – neaišku.

Net po 20 gyvenimo Amerikoje metų Melania, kuri iš savo papuošalų ir mados bendrovės taip pat uždirba labai daug pinigų, vis dar kalba su stipriu akcentu.

Politinė scena jai svetima. Vienintelis improvizuotas jos bandymas palaikyti savo vyrą tapo nesėkme.

„Jis – geriausias!“ – teištarė Melania.

Kai JAV prezidento posto siekiantis D.Trumpas Respublikonų partijos suvažiavime pristatė savo žmoną Melanią, ji pasakė kalbą. Bet paaiškėjo, kad slovėnė nukopijavo mažiausiai vieną pastraipą iš M.Obamos kalbos, kuri skambėjo Demokratų partijos suvažiavime 2008-aisiais.

Ir šitas faktas greitai nustelbė M.Trump kalbą, kurioje ji šnekėjo apie imigraciją ir meilę savo vyrui D.Trumpui.

Ar Melania gali būti prezidento patarėja? Ar ji gali sutramdyti skandalistą prasiveržus jo choleriškai prigimčiai?

Lyg nesavame kailyje

Jau pirmąjį interviu po rinkimų CBS televizijos kanalui D.Trumpas netikėtai davė su savo šeima: žmona Melania ir keturiais – iš jo turimų penkių – vaikais. Ir tai – iškalbingas ženklas. Vadinasi, ir Melania turi dalyvauti jo patarėjų komandoje.

45-ojo Amerikos prezidento žmona atrodo šalta, nepasitikinti savimi, atsiribojusi nuo aplinkos.

Žinoma, jos pasirodymas viešumoje nepriekaištingas: kukliai pasidažiusi, lengvai krintantys, pečius siekiantys plaukai, suknelės niekada nebūna pernelyg aptemptos ir ji santūriai šypsosi.

„M.Trump atrodo pernelyg įsitempusi ir kontroliuojanti save.

Tobulumas pažadina agresiją. Žmogus kitiems patinka tuomet, kai matomos jo emocijos. Nereikėtų būti panašiam į parduotuvių vitrinų manekenus“, – sakė kūno kalbos ekspertė iš Vokietijos Yvonne de Bark.

Specialistė atkreipė dėmesį į tai, kad M.Trump kojos visada stipriai suglaustos ir būna užkeltos viena ant kitos. Ši poza, Y.de Bark teigimu, byloja, kad M.Trump tarsi nenori suteikti progų puolimui, stengiasi viską daryti teisingai.

D.Trumpo žmona neturi pasirinkimo – privalo viską daryti teisingai. Juk jos sutuoktinis turi daug kritikų, kurie prie gėdos stulpo kals kiekvieną pirmosios Amerikos ponios klaidą.

Ir prezidentas sieja didelius lūkesčius su savo žmona. Tiksliau, tikisi, kad ji visuomet bus šalia ir šeimos gyvenime bus tokia, kokią jis pats nori matyti: „Aš dirbu visą dieną, tad vakare nenoriu tvarkyti dar ir savo santuokos reikalų.“

Kalbama, kad Melania visada elgsis taip, kad jos vyras galėtų būtų patenkintas.

Tačiau amerikiečių širdis ji turbūt sunkiai užkariaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.