Supykę amerikiečiai Rusijai ruošia naujas sankcijas

Baracko Obamos administracija ruošiasi paskelbti naujas sankcijas Rusijai dėl kišimosi į JAV prezidento rinkimus. CNN paskelbė, kad kadenciją baigiančio B.Obamos komanda apie tai paskelbti ruošiasi ketvirtadienį. JAV ruošia keleto veiksmų paketą, į kurį turėtų įeiti ne tik platesnės sankcijos, bet ir kitos diplomatinės priemonės.

B.Obama nusprendė reaguoti į Rusijos veiksmus.<br>lrytas.lt montažas
B.Obama nusprendė reaguoti į Rusijos veiksmus.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 10:27 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:22 PM

Taip JAV siekia Rusijai pasiųsti žinutę dėl Vladimiro Putino valdomos šalies kišimosi į ne tik JAV prezidento rinkimų procesą, bet ir kibernetinių atakų.

CNN JAV žvalgybos pareigūnai teigė, kad šalis gali įvardyti keletą asmenų, kurie siejami su Rusijos dezinformacijos kampanija. Šie asmenys naudojo programišių nelegaliai išgautą informaciją, kurios dauguma buvo perimta iš Demokratų partijos, o veiksmai nukreipti prieš Hillary Clinton kampaniją.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sakė: „Jeigu Vašingtonas žengs naujus agresyvius žingsnius, į juos bus atsakyta. Bet kokie veiksmai prieš Rusijos diplomatų misiją JAV iškart turės atoveiksmį JAV diplomatams Rusijoje.“

Ji taip pat pridūrė, kad JAV meluoja dėl programišių ir nepagrįstai kaltina Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.