Inauguracijos išvakarėse Donaldas Trumpas pareiškė, kad suvienys JAV

Savo inauguracijos išvakarėse

D.Trumpas penktadienį, sausio 20 dieną, inauguruojamas JAV prezidentu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas penktadienį, sausio 20 dieną, inauguruojamas JAV prezidentu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 7:48 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:21 PM

„Mes suvienysime savo šalį“, – pareiškė jis sakydamas kalbą koncerte, kuris ketvirtadienį Vašingtone buvo surengtas jo garbei. D. Trumpas pabrėžė, kad jis kiekvienam amerikiečiui padarys JAV „didžia“ šalimi. Panašiai respublikonas kalbėjo ir iš karto po savo pergalės rinkimuose. Tačiau nuo tada jis savo agresyviais ir provokaciniais pasisakymais, pirmiausiai – „Twitter“ tinkle, neretai kėlė pasipiktinimą.

D. Trumpą koncerte lydėjo jo šeima. Koncertas, kuriame, be kitų, pasirodė kantri muzikos atlikėjai Lee Greenwoodas ir Toby Keitas bei roko grupė „3 Doors Down“, pradėjo renginius, skirtas Baracko Obamos įpėdinio inauguracijai.

Savo kalboje prie Linkolno memorialo, būsimasis prezidentas vėliau dar kartą pakartojo sieksiąs grąžinti į šalį darbo vietas. „Mes neleisime, kad kitos šalys atimtų iš mūsų darbo vietas“, – pabrėžė jis.

D.Trumpas penktadienio vidudienį (vietos laiku) prisieks prie Kapitolijaus, kur įsikūręs JAV Kongresas. Tada jis pasakys savo inauguracinę kalbą. O vėliau vyks didelis paradas Pensilvanijos aveniu iki Baltųjų rūmų, kuriame dalį kelio eis ir D.Trumpas.

Apklausos rodo, kad milijardierius nekilnojamojo turto magnatas pradės eiti pareigas turėdamas istoriškai žemą gyventojų paramą. Šiuo metu jį teigiamai vertina tik 40 proc. piliečių. Jo pirmtakas B.Obama tuo tarpu Baltuosius rūmus palieka būdamas labai populiarus.

Dešimtys kongresmenų paskelbė boikotuosiantys D.Trumpo inauguracijos ceremoniją. Šeštadienį sostinėje planuojamas „moterų žygis“ prieš naująjį prezidentą, į kurį laukiama susirenkant šimtų tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?