Islandijoje įvykdytas nusikaltimas sukrėtė visą šalį

Islandijos gyventojai pripažįsta negalintys atsigauti po jaunos moters nužudymo. Šalyje, kur tokie nusikaltimai reti, dingusios islandės ieškojo šimtai savanorių, bet galiausiai aptiko jos kūną, rašo „The Guardian“.

Aštuonias paras dingusios 20-metės Birnos Brjansdottir ieškojo didžiulis būrys savanorių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aštuonias paras dingusios 20-metės Birnos Brjansdottir ieškojo didžiulis būrys savanorių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2017, 1:35 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:28 PM

Aštuonias paras dingusios 20-metės Birnos Brjansdottir ieškojo didžiulis būrys savanorių – net 725. Tai buvo didžiausia dingusio asmens paieškos operacija Islandijos istorijoje. Deja, ji pasibaigė nesėkme.

Jauna islandė rasta negyva paplūdimyje. Policijos pareigūnai pranešė pradėję tyrimą dėl nužudymo, nors oficialiai mirties priežastis dar nėra nustatyta.

Suimti ir įtariamieji – du jūreiviai. Manoma, kad 25-erių ir 30-ties vyrai gali būti susiję su nusikaltimu, nes moters kūnas rastas netoli jų prišvartuoto laivo.

Apsaugos kameros užfiksavo, kad tą naktį, išėjusi iš baro moteris viena apsnigtomis ir tamsiomis gatvėmis patraukė nusipirkti kebabo.

Jos batai buvo rasti Habnarfjorduro prieplaukoje į pietus nuo sostinės Reikjaviko. Netoliese buvo prišvartuotas jūreivių laivas.

Vaizdo stebėjimo kameros toje vietoje užfiksavo taip pat nedidelį raudoną automobilį „Kia Rio“. Jis stovėjo šalia prieplaukos maždaug 6.30 val. Toks pats automobilis pastebėtas netoli vietos, kur paskutinį kartą buvo matyta B.Brjansdottir.

Nors praėjus kelioms valandos laivas išplaukė, policijos pareigūnai pakėlė sraigtasparnį ir nusigavo iki jo, kad apklaustų jo įgulą.

Laivui buvo nurodyta sugrįžti į prieplauką, kur netrukus suimti du įgulos nariai.

Kaip vėliau paaiškėjo, raudonas automobilis, matytas prieplaukoje buvo išnuomotas būtent jūreivių. O apžiūrėjus jį, transporto priemonėje aptikti ir B.Brjansdottir kraujo pėdsakai.

Tokio pobūdžio nusikaltimai Islandijoje ypač reti, šalis pasižymi vienu žemiausių nusikalstamumo lygiu pasaulyje.

Policijos pareigūnai gatvėse patruliuoja net neapsiginklavę. 330 tūkst. gyventojų turinčioje šalyje nuo 2001 m. vidutiniškai įvyksta po 1,8 žmogžudystę per metus.

Nusikaltėliai įprastai būna padauginę alkoholio arba turintys psichinių sutrikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.