Atskleidė Dmitrijaus Medvedevo korupcinius veiksmus: susikrovė milijardus

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno Kovos su korupcija fondas paviešino informaciją, kuri ne juokais gali smogti šalies premjerui Dmitrijui Medvedevui. Kaip paaiškėjo per įvairias korupcines schemas jis susikrovė didžiulius turtus.

D.Medvedevas prabangaus nekilnojamo turto turi tiek Rusijoje, tiek ir užsienio šalyse.<br>Sputnik nuotr.
D.Medvedevas prabangaus nekilnojamo turto turi tiek Rusijoje, tiek ir užsienio šalyse.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 4:06 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:49 PM

„Tai buvo didžiulis darbas ir mes iš pradžių net nebuvome tikri, ar mums pavyks jį atlikti. Tačiau mes tai padarėme, suradome ir nufotografavome visas rezidencijas, jachtas ir vynuogynus, kuriuos turi D.Medvedevas tiek Rusijoje, tiek ir užsienio šalyse“, – savo internetiniame tinklapyje rašo A.Navalnas.

Pasak opozicionieriaus, rusai D.Medvedevo rimtai nevertina todėl greičiausiai nė negalėtų pagalvoti, kad šis galėtų taip akiplėšiškai vogti.

Tačiau Rusijos premjeras įrodė, kad visai nėra naivus ir nekaltas avinėlis. Panaudodamas įvairiausias korupcines schemas politikas sugebėjo susikrauti milžiniškus turtus. Tarp jų yra ir prabangių vilų, vienos kurių kaina siekia 5 mlrd. rublių (81 mln. eurų).

„Mes radome, aprašėme ir įrodėme, kad yra sukurtas „labdaros ir pelno nesiekiančių fondų“ tinklas, kuriam vadovauja D.Medvedevo giminaičiai ar patikimi asmenys. Tačiau neapsigaukite, „labdaros fondas“ nereiškia, kad pinigai buvo skirti skurstantiems. Jie paramą teikė tik D.Medvedevui ir jo šeimai“, – tikino A.Navalnas.

Į fondus keliaudavo Rusijos oligarchų ir bankų pinigai, kurie esą buvo aukojami, o iš tiesų tebuvo kyšiai. Už šias lėšas vėliau buvo įsigyjamas prabangus nekilnojamas turtas, jachtos ar vynuogynai Italijoje.

„Visa tai padaryta labai gudriai. Pavyzdžiui, kam priklauso slapta D.Medvedevo vila Pliose? Formaliai – niekam, labdaros fondui, o tai reiškia, kad nėra fizinių asmenų – galutinių savininkų. Juk turtas, kurį turi fondas priklauso tik jam. Net ne fondo vadovams“, – rašoma A.Navalno interneto tinklapyje.

Tačiau esą visi supranta, kad tikrasis savininkas yra D.Medvedevas. Įdomu tai, kad virš jo vilos Plesuose netgi nustatyta neskraidymo zona.

Kaip išsiaiškino A.Navalno fondas, tarp Rusijos premjero „rėmėjų“ yra gerai žinomi oligarchai Ališeras Usmanovas, dujų pramonės milžinės „Novatek“ vadovas Leonidas Michelsonas, įmonė „Bashneft“, bankas „Gazprombank“. Iš viso į D.Medvedevo ir jo šeimai priklausančiuose fonduose esą yra maždaug 70 milijardų rublių (1,4 mlrd. eurų).

„Tačiau kuriant tokius fondus yra viena problema: patikimų žmonių negali būti daug. O jei yra vos keli asmenys, kurie vadovauja, finansuoja tokių fondų tinklą, kurių esmė – D.Medvedevo turtų valdymas, tampa aišku – tai korupcija“, – tikino A.Navalnas.

Tiesa, pats D.Medvedevas Kovos su korupcija atlikto tyrimo nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.