Dėl šnipinėjimu apkaltinto Rusijos ambasadoriaus JAV lekia žiežirbos

Įtampa tarp Vašingtono ir Maskvos vėl įsiplieskė. JAV žiniasklaidai pareiškus, kad Rusijos ambasadorius Amerikoje Sergejus Kisliakas yra šnipas ir verbuotojas, Kremlius pradėjo lieti tulžį, skelbia CNN.

Rusjos ambasadorių JAV S.Kisliaką CNN apkaltino šnipinėjimu ir verbavimu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rusjos ambasadorių JAV S.Kisliaką CNN apkaltino šnipinėjimu ir verbavimu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 9:39 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:05 PM

CNN trečiadienį pranešė, kad Rusijos ambasadorius JAV S.Kisliakas laikomas Amerikos žvalgybos vienu svarbiausių Maskvos šnipų bei agentų verbuotojų Vašingtone. Tokios kalbos Maskvai nepatiko.

„S.Kisliakas yra gerai žinomas, pasaulinio lygio diplomatas, – tvirtino Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova. – Jis buvo Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas, kuris su kolegomis Amerikoje dešimtmečius bendravo įvairiose srityse. O CNN apkaltino jį tuo, kad yra rusų šnipas, verbuotojas? Dieve mano!“

JAV prezidento Donaldo Trumpo paskirtas generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas spaudžiamas atsistatydinti dėl to, kad per prezidento rinkimų kampaniją buvo du kartus susitikęs su S.Kisliaku ir to neatskleidė Kongresui.

J.Sessionsas ketvirtadienį pranešė, kad dėl kaltinimų nusišalins nuo tyrimo dėl įtariamo Kremliaus kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo D.Trumpas.

M.Zacharova žiniasklaidos pranešimus dėl susitikimu tarp J.Sessionso ir S.Kisliako pavadino „gėdingais“, „bandymu skleisti visišką dezinformaciją“ ir „vandalizmu“.

„Visi žino, kaip dirba diplomatai ir jų darbas reikalauja kurti kontaktus“, – teigė M.Zacharova.

Tuo metu Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad žiniasklaida tiesą tirština ir neatspindi realybės.

„Niekas nėra girdėjęs nė vieno pranešimo iš JAV žvalgybos agentūrų atstovų apie mūsų ambasadorių, – sakė D.Peskovas. – Žiniasklaida, kuri nuolatos bando išpūsti šitą situaciją, daro nuasmenintas prielaidas.“

Anot D.Peskovo, Rusija niekados nesikišo į kitų šalių vidaus reikalus ir neturiu ketinimų to daryti ateityje. Šiuo metu JAV planuoja vykdyti tyrimą dėl Rusijos kišimosi į prezidento rinkimus.

D.Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas turėjo atsistatydinti dėl to, kad bendravo su S.Kisliaku ir apie tai nepranešė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.