Prieš Krymo okupacijos dieną Kremliaus ruporo darbas atsisuko prieš jį patį

Kremliaus ruporu vadinamas Dmitrijus Kiseliovas susiginčijo su rusais, kuriems nepatinka, ką transliuos jo valdomos valstybinės žiniasklaidos priemonės, minint trečiąsias Krymo okupacijos metines.

D.Kiseliovas įsivėlė į ginčą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Kiseliovas įsivėlė į ginčą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-17 21:38, atnaujinta 2017-04-07 19:29

Iš pirmo žvilgsnio konflikto tarp tokių asmenų kilti neturėtų, juk tiek D.Kiseliovas, tiek „Nacionalinis išlaisvinimo judėjimas“ aukština Rusijos prezidento Vladimiro Putino politiką, kalba apie Rusijos didybę ir dominavimą pasaulyje.

Tačiau artėjant Krymo okupacijos metinėms kovo 18 d., kurios Rusijoje minimos it nacionalinė šventė, abiejų pusių nuomonės, ką tą dieną turėtų rodyti televizija, išsiskyrė.

„Nacionalinis išlaisvinimo judėjimas“ supyko, kad per televiziją tą dieną planuojama rodyti ne vien patriotines laidas, o pramogines, jų vadinamas „mergeles nuogais užpakaliais“.

Įtūžę judėjimo nariai stvėrė į rankas Georgijaus juostelių spalvų vėliavas, į skvernus įsisegė tas pačias Georgijaus juosteles ir patraukė piketuoti prieš D.Kiseliovą.

Internete paviešinus šį vaizdo įrašą, socialinių tinklų vartotojai ėmė juoktis, esą D.Kiseliovas nesusikalba su žmonėmis, kuriems „smegenis praplovė“ jo paties valdoma žiniasklaida.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip „Nacionalinis išlaisvinimo judėjimo“ atstovė prieina prie D.Kiseliovo, įteikia jam reikalavimų lapą ir pareiškia žinanti, kad jis organizaciją laiko šiukšle.

„Tiesą pasakius, manau, kad jūsų galvoje paprasčiausia košė“, – atšauna moteriai D.Kiseliovas.

„Mes šiandien ginčijamės dėl esminių vertybių. Dėl vartotojiškumo ir kūrimo“, – ant D.Kiseliovo šaukia moteris.

„Tai kad jūs toli nuo esmės. Jūs teigiate, kad Rusijos žiniasklaidą finansuoja JAV. Tai visiška nesąmonė“, – atrėžia Kremliaus ruporas.

Tuomet moteris užsipuolė D.Kiseliovą aiškindama, kad nebijo sulaukti kritikos, gindama savo šalies vertybes.

Ginčas tuo nesibaigia, o D.Kiseliovas sakė esąs nustebęs, kad valstybei svarbūs simboliai, vėliavos naudojamos neaiškiais tikslais.

Moteris neatlyžo piktindamasi, kad D.Kiseliovas neva yra maitinamas doleriais iš Amerikos, todėl jam nesvarbu, kad minint Krymo okupaciją, televizijos kanalai rodys pramogines, o ne patriotines laidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.