Pirmosios JAV poros santykiuose – ženklai, kad santuoka braška

Pastaruoju metu žurnalistų dėmesys vis dažniau krypsta į pirmosios JAV poros santykius. Taip yra neatsitiktinai: ne itin meilus ir net šiurkštus sutuoktinių elgesys viešumoje duoda peno apkalboms.

Nejaukus pirmosios JAV poros šokis, liūdna M.Trump per inauguracijos vakarienę – šiuos vaizdus visi aptarinėjo labiau nei prezidento priesaikos ceremoniją.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Nejaukus pirmosios JAV poros šokis, liūdna M.Trump per inauguracijos vakarienę – šiuos vaizdus visi aptarinėjo labiau nei prezidento priesaikos ceremoniją.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Trumpai Taorminoje per pasaulio lyderių susitikimą atrodė šalti vienas kitam.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Trumpai Taorminoje per pasaulio lyderių susitikimą atrodė šalti vienas kitam.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Bunte“ ir "Lietuvos ryto" inf.

Jun 12, 2017, 7:38 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 9:57 AM

Neseniai valstybinio vizito į Izraelį metu JAV prezidento Donaldo Trumpo žmona Melania Trump, atstūmusi savo vyro ranką, viešai parodė, kad nenori jo švelnumo.

Galbūt taip įvyko todėl, kad Izraelyje prezidentas savo sutuoktinę, regis, pamiršo. Tai padarė jau antrą kartą: panašiai atsitiko, kai inauguracijos dieną atvykęs į Baltuosius rūmus pas Michelle ir Baracką Obamas 70-metis D.Trumpas paliko Melanią šarvuotame automobilyje ir vienas pakilo laiptais.

Šį kartą Izraelyje 47-erių JAV lyderio žmona ėjo kiek atitolusi nuo jo, stengdamasi neatsilikti nuo energingai žengiančio prezidento, nors tai padaryti avint aukštakulnius buvo sunkoka.

Ir kai D.Trumpas, tarsi susinervinęs tėvas nerangiam vaikui, ištiesė ranką Melaniai, ji ją atstūmė.

Net kiek piktai kepštelėjo jam per pirštus. Toks drugelio sparno suplasnojimui prilygstantis gestas truko pakankamai ilgai, kad padarytų gėdą įtakingiausios valstybės prezidentui viso pasaulio akyse.

Net ir kitą dieną, lankydamasi Italijoje, jo žmona neatrodė meilesnė – ėmė braukti plaukus nuo veido kaip tik tuo metu, kai jos sutuoktinis vėl norėjo paimti ją už rankos.

Ar tai tik atsitiktinumai, ar braškančios Trumpų santuokos paveikslo detalės?

Santūrumas išduoda ponią

Kartais žmogaus kūno kalba pasako daugiau nei tūkstantis žodžių – tai pasakytina žvelgiant į pirmąją Amerikos ponią.

M.Trump tokia santūri ir tyli, kad net menkiausia viešumoje jos parodyta emocija prilygsta emociniam sprogimui.

„Nežodinė informacija dažnai perteikiama nesąmoningai ir kaip tik dėl to yra svarbi ir tikra. Savo arogantiško vyro elgesį Melania laiko nepagarbiu. Jam tuo metu svarbus tik vienas asmuo – D.Trumpas“, – aiškino JAV kūno kalbos ekspertė Patti Wood.

Nesvarbu, kiek milijardų pelnys Amerikos prezidento D.Trumpo ginklų pardavimo Saudo Arabijai sandoris ir tai, kad savo pirmąją kelionę į užsienį jis pavadino istorine. Visų prisiminimuose ryškiau išliks Melanios rankos judesys.

Šis epizodas po kelių minučių jau keliavo po virtualią erdvę. Padėties neišgelbėjo ir demonstratyvus pirmosios Amerikos poros laikymasis už rankų Siksto koplyčioje kitą dieną.

Vis garsiau žiniasklaidoje nuskamba klausimai: ar ši santuoka išties žlunga? Kodėl M.Trump net penkis mėnesius negyveno Baltuosiuose rūmuose ir tik sekmadienį pagaliau paskelbė persikraustanti? Nejau tikrai taip delsta tik dėl vienuolikmečio sūnaus Barrono, kad jis pabaigtų mokslo metus? 

Iki šiol M.Trump tik tris kartus buvo Vašingtone – atvyko per oficialius renginius. O sutuoktinis po inauguracijos nė karto neaplankė jos ir sūnaus jų namuose Niujorke.

Darbas skirtas abiem

Amerikoje prezidentavimas jau nuo seno laikomas abiejų sutuoktinių darbu. Partneriai turi užglaistyti vienas kito silpnąsias puses. Kilniausias pirmosios ponios uždavinys – atskleisti visas geriausias savo sutuoktinio savybes, nes ji žino jo baimes.

Pirmoji ponia, jo jungiamoji grandis su normaliu pasauliu, stengiasi, kad jis neprarastų ryšio su tikrove.

Obamos kūrė vienas kitą gerbiančios ir palaikančios poros įspūdį. Netgi sutuoktiniai Clintonai po skandalo dėl Monicos Lewinsky viešumoje demonstravo vienybę.

Trumpams nepavyksta to padaryti net penkias sekundes. Kad ir kur pasirodytų ši pora, ji palieka skirtingomis orbitomis skriejančių palydovų įspūdį.

Dvi sustingusios statulos, jokio akių kontakto, jokio švelnumo. Kietai sučiauptos M.Trump lūpos tuo metu būna panašios į pagiežingą jos vyro veidą.

Postas, kurio nenorėjo

Ji netroško būti pirmąja Amerikos ponia. Bet D.Trumpas buvo įsitikinęs, kad Melania išlaikys egzaminą: „Ji man įrodė, kad gali būti žmona, kuri mane palaiko ir remia.“

Supermodelis, kaip D.Trumpas vadina Melanią, perleido jam sceną, yra ištikima ir nedaro jam gėdos.

Per 18 metų iš Slovėnijos kilusi manekenė ramiai susigyveno su save įsimylėjusio D.Trumpo elgesiu, visuomet buvo skoningai apsirengusi ir susišukavusi, tvirta ir su viskuo susitaikiusi. Nepriaugo nė vieno kilogramo, kaip to reikalauja vedybų sutartis.

Bet užtat iš paprastos šeimos kilusi gražuolė mėgavosi maloniu milijardieriaus žmonos gyvenimu.

M.Trump nekreipė dėmesio į retsykiais per pokalbių laidas praslysdavusį sutuoktinio pasakymą apie nuostabų seksą ar išdidžiai mestelėtus žodžius, kad žmonos Melanios tėvynėje Slovėnijoje yra praleidęs tik 13 minučių. Bet visa tai atskleisdavo tik tai, koks yra pats Donaldas.

Dabar pasaulio dėmesio centre atsidūrė M.Trump. Iš jos šaiposi pokalbių laidų vedėjas Jimmy Kimmelis, pavadinęs „Barbe Auksaplauke, kuri gyvena Trumpo dangoraižyje“.

M.Trump turėjo viso labo šypsotis ir stoti savo vyro pusėn, kai prezidento rinkimų kampanijos metu jį užgriuvo kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo.

Paviešintus vulgarius savo vyro žodžius, kad moterys D.Trumpui leidžia jas bučiuoti ir glamonėti jų lyties organus, nes jis žymus, M.Trump pavadino vaikinų kalbomis.

Ji tylėjo ir tada, kai jos vyras tėškė, kad paskirtų pasimatymą savo 35-erių dukteriai Ivankai, jeigu nebūtų jos tėvas. Beje, pastaroji moteris iš pirmosios ponios atima nemažai dėmesio ir neretai M.Trump užgožia.

Gyvena aukso narvelyje

M.Trump jaučiasi visiškai izoliuota. Jos aplinkoje yra tik asmens sargybinė, kurią pasamdė D.Trumpas, kad žinotų, ką veikia žmona.

Prabangūs apartamentai Niujorko dangoraižyje tapo auksiniu narvu, prie kurio jos tyko paparacai.

Bet blogiausia, kad M.Trump negali kovoti dėl savo prarastos garbės.

„Didžiausias M.Trump ginklas – tylėjimas“, – rašo žiniasklaida ir juokauja, kad M.Trump gali tylėti šešiomis kalbomis.

Būdama motina, ji bando bent jau jautrios sielos sūnų Barroną apsaugoti nuo tiek daug purvo.

Teigiama, kad sūnaus mokykloje Melanios jau vengia kitų mokinių tėvai. Jos, pirmosios Amerikos ponios, nenori rengti ir kai kurie mados dizaineriai.

Vieni ją apibūdina kaip feministę, kuri naujai interpretuoja prezidento žmonos vaidmenį, kiti laiko tik auka.

Tiesa galbūt paprastesnė. Galbūt ši moteris nebegali ilgiau kentėti. Ji atsidūrė prie jai tekusios naštos ribų, nebegali pakęsti storžieviško savo vyro.

Vis dėlto iš D.Trumpo aplinkos nuolat girdėti, kad jis akis į akį esąs visiškai kitoks – švelnus ir rūpestingas. Jeigu tai tiesa, toks D.Trumpas veikiausiai būna itin retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.