Atskleistos Donaldo Trumpo paslaptys: jo priklausomybės kelia pavojų sveikatai

JAV prezidento poste milijardierius verslininkas Donaldas Trumpas beveik metus, tačiau jis vis dar kelia nuostabą tiek amerikiečiams, tiek pasauliui. Dabar atskleista anksčiau negirdėtų detalių apie galingiausio pasaulyje žmogaus dienotvarkę ir pomėgius. Taip pat paaiškėjo, kokią didelę ir sveikatai kenksmingą priklausomybę turi šis politikas.

 D.Trumpo paslaptis atskleidė jo patikėtiniai ir jį gerai pažįstantys politikai.<br> lrytas.lt montažas
 D.Trumpo paslaptis atskleidė jo patikėtiniai ir jį gerai pažįstantys politikai.<br> lrytas.lt montažas
 D.Trumpas su vaikais elgiasi gražiai, bet viešumoje nenori atrodyti silpnas.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas su vaikais elgiasi gražiai, bet viešumoje nenori atrodyti silpnas.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 JAV prezidentas mėgsta vakarieniauti su artimais žmonėmis ir skleisti paskalas bevalgydamas kepsnį.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 JAV prezidentas mėgsta vakarieniauti su artimais žmonėmis ir skleisti paskalas bevalgydamas kepsnį.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Jei D.Trumpas nėra dėmesio centre, jis nerimsta.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Jei D.Trumpas nėra dėmesio centre, jis nerimsta.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Prezidentas mėgsta vadovautis instinktais, o patarimų klauso retai.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Prezidentas mėgsta vadovautis instinktais, o patarimų klauso retai.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas nori, kad aplinkiniai į jį žiūrėtų rimtai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas nori, kad aplinkiniai į jį žiūrėtų rimtai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas kasdien geria labai daug gazuotų gėrimų ir žiūri daug televizijos. Tai kenkia sveikatai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas kasdien geria labai daug gazuotų gėrimų ir žiūri daug televizijos. Tai kenkia sveikatai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 6:52 AM, atnaujinta Dec 13, 2017, 8:17 AM

D.Trumpas Baltuosiuose rūmuose kasryt pabunda apie 5 val. 30 min. ir iš karto įsijungia televizorių. Jis žiūri žinias per CNN, nors nuolatos kritikuoja šį kanalą dėl šališkumo, rašo „The New York Times“. 

Tada 71-erių prezidentas įsijungia laidą „Fox & Friends“ norėdamas paglostyti savimeilę ir save įtikinti, kad jo sprendimai yra teisingi. Galiausiai jis pažiūri laidą „Morning Joe“ per kanalą MSNBC, kad rytą pradėtų kupinas pykčio – mat šioje laidoje netrūksta kritikos prezidento veiklai.

Neatsitraukia nuo ekrano

D.Trumpui artimi žmonės pasakojo, kad Amerikos prezidentas kasdien priešais televizoriaus ekraną sėdi mažiausiai keturias valandas. Kartais – net dukart ilgiau.

Prieš tapdamas prezidentu D.Trumpas patikėtiniams pasakojo galvojęs, kad jo darbas bus kaip televizijos serialas, kur jis kasdien įveiks po politinį priešą.

Baltuosiuose rūmuose ir bet kurioje kitoje vietoje, kur yra D.Trumpas, jis yra vienintelis asmuo, kuris gali paliesti televizoriaus valdymo pultelį. Prezidentas kitiems neleidžia kaitalioti kanalų.

Bežiūrėdamas televizorių jis nuolatos komentuoja, ką mato. Įvykius jis aptaria net su eiliniais darbuotojais, kurie atneša jam užkąsti.

„Aš nežiūriu daug televizijos. Žmonės, kurie manęs nepažįsta, mėgsta tvirtinti, kad žiūriu televiziją. Tačiau neturiu daug laiko žiūrėti televizijos dėl dokumentų. Skaitau daug dokumentų“, – kartą gynėsi D.Trumpas. 

Tiesa, besaikis spoksojimas į televizoriaus ekraną nėra vienintelė D.Trumpo nuodėmė. Prezidentas taip pat turi kitą, žymiai rimtesnę priklausomybę.

Visur mato sąmokslus

Pasak prezidento padėjėjų, D.Trumpas žinutes socialiniame tinkle „Twitter“ kartais rašo gulėdamas lovoje, atsirėmęs į pagalvę, o kartais – žiūrėdamas televizorių. Oficialias ir neoficialias pareigas D.Trumpas retkarčiais atlieka vis dar vilkėdamas pižamą.

Nors D.Trumpas dažnai viešumoje save pateikia kaip visuomet savimi pasitikintį galiūną, jį kasdien supantys žmonės atskleidė, kad jis dažnai save laiko pašaliniu asmeniu ir nori, jog į jį kiti vertintų rimtai.

„D.Trumpas jaučia, kad yra bandoma pakirsti pasitikėjimą jo išrinkimu ir jis mano, jog bendradarbiavimo su Rusija kaltinimai neturi jokio pagrindo. Jis aistringai tiki mintimi, kad kairieji ir žiniasklaida nori jį sunaikinti.

Tačiau yra problema, su kuria jis susidurs: yra skirtumas tarp kovos rinkimuose ir prezidento posto užėmimo“, – tvirtino respublikonų senatorius Lindsey Grahamas, kuris yra vienas iš daugiausiai laiko su D.Trumpu praleidusių JAV įstatymų leidėjų.

Niekados nepasikeis?

D.Trumpas vertinamas itin prieštaringai ir kone kasdien įplieskia naują skandalą savo pasisakymais. Vis dėlto prezidento žentas Jaredas Kushneris perspėjo, kad D.Trumpas per senas, kad pakeistų savo požiūrį į pasaulį.

J.Kushneris tikino, kad prezidentas greičiau privers visus kitus pakeisti savo pažiūras, jog jos atitiktų jo pasaulio suvokimą, nei nutiktų priešingai.

Retkarčiais D.Trumpas paprašo pašalinių žmonių nuomonės apie jo „Twitter“ žinutes, prieš paleisdamas jas į interneto platybes.

Birželį D.Trumpas visiems gyrėsi, kad sukūrė tobulą „Twitter“ žinutę, kuri nukenksmins tyrimą, ar tarp prezidento rinkimų kampanijos ir Rusijos vyriausybės yra ryšių. D.Trumpo draugai nusivylė, kai paaiškėjo „geniali“ jo strategija: jis tyrimą ketino pavadinti „raganų medžiokle“.

Mėgsta būti dėmesio centre

D.Trumpas, pasak jį pažįstančių žmonių, iki šiol džiaugiasi matydamas savo vardą straipsnių antraštėse. Jis taip pat siekia, kad jo vardas nuolatos atsidurtų žiniose.

Vienas patikėtinis pasakojo, kad kartą po poros dienų ramybės D.Trumpas nebegalėjo pakęsti žiūrėti žinių, nes jose nebuvo apie jį kalbama.

„Jis puikiai suvokia, kad tėra 45-asis asmuo, kuris užėmė JAV prezidento postą. Šis darbas šiek tiek jį pakeitė ir jis truputį pakeitė šį darbą.

Laikas, kurį jis praleido savo poste, atskleidė malonesnę ir labiau prieinamą jo pusę, kurios galbūt nesimatė per rinkimus“, – kalbėjo D.Trumpo patarėja Kellyanne Conway.

Dirba kitaip ne kiti

„Didelė problema, kurią žmonės privalo suprasti, yra tai, kad D.Trumpas nebuvo pasirengęs prezidento darbui. Tai būtų tas pats, jei jūs ar aš įeitumėme į kambarį ir iš mūsų reikalautų atlikti smegenų operaciją“, – aiškino demokratų lyderė Atstovų Rūmuose Nancy Pelosi.

D.Trumpas dirba kitaip nei jo pirmtakai. Pasak iždo sekretoriaus Stevo Mnuchino, D.Trumpas dievina būti supažindintas su informacija žodžiu, nes nemėgsta skaityti daug knygų ar dokumentų. Vis dėlto D.Trumpas skaito daug laikraščių ir dažnai juose rašo komentarus tušinuku.

Mėgsta aprodyti namus

Savaitgaliais D.Trumpas atsipalaiduoti mėgsta golfo aikštelėje. Tačiau darbo dienomis jis atsipalaiduoja vakarieniaudamas Baltuosiuose rūmuose. Vakarienę jis pradeda 18 val. 30 min. arba 19 val.

„Galiu vakarieniauti pasikviesti, ką tik noriu ir jie tikrai ateis!“ – džiūgavo D.Trumpas.

Daug nekilnojamo turto ir viešbučių valdantis D.Trumpas mėgsta svečiams surengti turą po Baltuosius rūmus. Jis ypač mėgsta parodyti stulbinantį miesto vaizdą, kuris atsiveria iš prezidento Harry S.Trumano garbei pavadinto balkono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.