Prisiminkime: didžiausios praėjusių metų kvailystės ir pokštai, kurie juokino pasaulį

Nepavykęs interviu tiesioginiame eteryje, ne vietoje ir ne laiku koją pakėlęs šunelis, košmariškas garsenybės biustas. Tai tik keli dalykai, kurie buvo aptarinėjami pernai ir ne vienam išspaudė juoko ašarą.

Futbolo žvaigždės C.Ronaldo biustas išprovokavo juoko bangą – kūrinys visiškai nepanašus į sportininką. Jo autorius gynėsi, kad tai – skonio reikalas.
Futbolo žvaigždės C.Ronaldo biustas išprovokavo juoko bangą – kūrinys visiškai nepanašus į sportininką. Jo autorius gynėsi, kad tai – skonio reikalas.
Daug sąmyšio ir juoko kilo dėl gyvūnų. Antai Prancūzijos prezidento E.Macrono šuo Nemo per susitikimą su vyriausybės nariais nusišlapino ant židinio.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daug sąmyšio ir juoko kilo dėl gyvūnų. Antai Prancūzijos prezidento E.Macrono šuo Nemo per susitikimą su vyriausybės nariais nusišlapino ant židinio.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
  O J.Kaczynskis per Seimo posėdį skaitė „Kačių atlasą“.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
  O J.Kaczynskis per Seimo posėdį skaitė „Kačių atlasą“.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Profesoriaus R.E.Kelly tiesioginiame eteryje komentavo įvykius Pietų Korėjoje, kai į kambarį įsiveržė du jo vaikai, o vėliau juos ėmė gaudyti atlėkusi žmona.
Profesoriaus R.E.Kelly tiesioginiame eteryje komentavo įvykius Pietų Korėjoje, kai į kambarį įsiveržė du jo vaikai, o vėliau juos ėmė gaudyti atlėkusi žmona.
Pasaulio vaikus buvo užvaldžiusi nauja manija – tėvai parduotuvėse ieškojo naujos kartos suktukų „fidget spinner“. Su jais buvo atliekami įvairūs triukai.
Pasaulio vaikus buvo užvaldžiusi nauja manija – tėvai parduotuvėse ieškojo naujos kartos suktukų „fidget spinner“. Su jais buvo atliekami įvairūs triukai.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 7, 2018, 4:39 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:43 PM

Dažnai juokingiausių namų vaizdelių veikėjais tampa vaikai arba naminiai gyvūnai.

Pernai šie herojai vertė iki ašarų juoktis, kai sugadindavo nepaprastai svarbias akimirkas.

O kai kuriems politikams gyvūnai, regis, taip patinka, kad verčiau žiūri jų paveikslėlius, nei klausosi svarbių diskusijų Seimo posėdžiuose.

Žinoma, 2017-ieji nepraėjo be didžiulių manijų. 2016 metais paaugliai mieste gaudė pokemonus. O jau pernai ant pirštų visi, kurie netingi, žaidė su suktukais „fidget spinner“.

Augintinis žymėjo teritoriją

Prancūzijos naujas „pirmasis šuo“ sugėdino savo šeimininką prabangiuose Eliziejaus rūmuose.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono keturkojis Nemo per šeimininko susitikimą su vyriausybės nariais nutarė paženklinti teritoriją.

Nemo visus prajuokino, kai priešais televizijos TF1 filmavimo kameras nusišlapino ant auksinio rūmų židinio. Iš pradžių Prancūzijos politikams vaizdas atėmė amą, o tada jie prapliupo juoku.

„Šuo elgiasi neįprastai. Jūs išprovokavote visiškai nematytą mano šuns elgesį, atleiskite“, – juokėsi E.Macronas, atsakydamas į ministrų klausimą, ar Nemo taip elgiasi dažnai.

Vaizdo įrašas su besilengvinančiu juodu labradoro ir grifono veislių mišrūnu kaip žaibas apskriejo internetą.

Šuniui suteiktas kapitono vardas iš Jules’io Verne’o knygos „Dvidešimt tūkstančių mylių po vandeniu“.

39 metų E.Macronas ir jo žmona Brigitte keturkojį Nemo namo pasiėmė iš šunų prieglaudos.

Nuo Antrojo pasaulinio karo visi Prancūzijos prezidentai laikė šunis, dauguma jų augindavo labradorus. Tiesa, Charles’is de Gaulle’is turėjo mažą korgį, kurį jam padovanojo Jungtinės Karalystės monarchė Elizabeth II.

Katės svarbiau už Seimą

Valdančiosios konservatyvios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) pirmininkas, įtakingiausias politikas visoje Lenkijoje Jaroslawas Kaczynskis per Seimo posėdį skaitė knygą apie kates.

Ne paslaptis, kad 68 metų J.Kaczynskis yra didelis murklių gerbėjas.

Bet tai, kad jis skaitė iliustruotą „Kačių atlasą“ per posėdį, kuriame buvo diskutuojama dėl svarbių teismų reformų, išprovokavo kritiką.

Parlamentarė Beata Mazurek internete vėliau pasidalijo fotomontažu, kur katinas skaito knygą apie J.Kaczynskį bandydama politiko meile katėmis pasinaudoti, kad sušvelnintų TTP pirmininko įvaizdį, mat jis dažnai laikomas užkulisių strategu.

J.Kaczynskio skaitytas „Kačių atlasas“ su TTP pirmininko parašu vėliau parduotas labdaringame aukcione už 25,3 tūkst. zlotų (daugiau nei 6 tūkst. eurų). Pinigai skirti Krokuvos gyvūnų apsaugos draugijai.

Nekviesti apžvalgininkai

Bene labiausiai pernai visus prajuokinęs vaizdo klipas buvo profesoriaus Roberto E.Kelly interviu, kurį jis tiesioginiame eteryje davė nacionaliniam britų transliuotojui BBC.

Profesorius komentavo situaciją Pietų Korėjoje, kai pasišokinėdama į kambarį įžygiavo jo keturmetė dukrytė ir pradėjo sukinėtis priešais ekraną.

„Man regis, ką tik užėjo jūsų vaikas“, – perspėjo per programą „Skype“ su profesoriumi R.E.Kelly kalbėjęs žinių laidos vedėjas.

Pietų Korėjos ekspertas ėmė moti ranka, kad mergytė išeitų, tačiau jai buvo nė motais.

Kiek pastovėjusi tėvo pašonėje ji sulaukė pastiprinimo – su vaikštyne įriedėjo jos mažasis broliukas.

O tuomet pakniopstomis į kambarį įsiveržė mažylių mama.

Ji griūdama juos išsivedė ir, gulėdama ant žemės, užvėrė duris. Juoku prapliupęs ekspertas puolė atsiprašinėti.

Vėliau R.E.Kelly viename interviu prisipažino manęs, kad po tokio komiško šou jo karjera, kaip Pietų Korėjos analitiko, bus baigta. Tačiau anaiptol – jis tapo nepaprastai populiarus.

Visus įbauginusi šypsena

Futbolo pasaulio pažiba 32 metų Cristiano Ronaldo sulaukė dovanų savo biusto.

Tiesa, tokio nevykusio įamžinimo Madrido „Real“ ir Portugalijos rinktinės žvaigždė verčiau būtų norėjęs išvengti.

Ši skulptūra beveik nepanaši į C.Ronaldo ir savo išvaizda vertė kvatoti žmones iš visų pasaulio kampų, pasipylė patyčių srautas.

Futbolininko gimtosios Madeiros oro uoste pastatytas biustas kiek nepavyko: akys žvairavo, šypsena buvo kreiva. Internautai biustą prilygino veikėjams iš siaubo filmų.

Jį nuliejęs menininkas Emanuelis Santosas gynėsi skulptūrą gaminęs „net“ 15 dienų, jog „viskas tėra skonio reikalas“, o net „Jėzus nesugebėjo visiems įtikti“.

Pasak E.Santoso, C.Ronaldo iš anksto matė biusto nuotraukas ir paprašė tik minimaliai pakeisti veido bruožus, kad atrodytų jaunesnis.

Tiesa, neseniai C.Ronaldo atvaizdas įamžintas dar viename biuste, bet šį kartą – sėkmingai. Internetas subruzdo, kai pamatė skulptoriaus Jose Antonio Navarro Arteagos kūrinį iš bronzos.

Išjuoktas E.Santoso biustas tapo meno kūriniu, su kuriuo lyginamos kitos keistos skulptūros.

Viena tokia, lyginama su keistuoju C.Ronaldo biustu, yra menininko Viktoro Korpačiovo statula Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Iš geležies išlietas V.Putinas yra pusiau žmogus, pusiau meška, turi angelo sparnus, laiko žuvį ir trypia erelį.

Suktukas virto apsėdimu

Kasmet koks nors žaidimas ar žaislas taip pavergia vaikus ir paauglius, kad pavirsta manija.

2017 metais visi žaidė su iš pažiūros paprastu suktuku – tris atšakas turinčiu suktuku „fidget spinner“. Juos vaikai suko ant nosies, pirštų galiukų, smakro, dėjo vieną ant kito.

Mokslininkai ištyrė, kad šis žaislas padeda susikaupti. Dėmesio sutrikimą turintys vaikai geriau atlikdavo užduotis, jei tuo metu žaisdavo su sukučiu.

Sukučių buvo galima rasti ne tik žaislų parduotuvėse, bet ir saldumynų ar elektroninės technikos prekybos vietose, net indų parduotuvėse – visur, kur gali užklysti vaikai su tėvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.