Iškilminga ceremonija namuose: vaikas kas rytą svetainėje kelia vėliavą

Šią savaitę buvo paminėtas Kinijos Liaudies Respublikos 70-metis. Bet vieno mažylio kino namuose iškilminga ceremonija būna kas rytą: 9-metis Feng Jianhanas prieš pamokas svetainėje kelia vėliavą.

Devynmetis Feng Jianhanas kas rytą savo namuose kelia vėliavą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Devynmetis Feng Jianhanas kas rytą savo namuose kelia vėliavą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-05 11:08, atnaujinta 2020-04-13 09:37

Devynerių Feng Jianhanas čia nežaidžia ir nesišaipo – jis labai rimtai kiekvieną rytą vykdo paties susigalvotą ceremoniją.

Apsirengęs alyvuogių žalumo uniforma, užsimovęs baltas satino pirštinaites jis kas rytą marširuoja savo namų svetainėje nutaisęs rimtą veidą.

Kai fone užgroja Kinijos Liaudies Respublikos himnas, berniukas pamažu ant savo tėčio sukonstruoto stulpo virvelėmis iškelia valstybės vėliavą. O tuomet pakėlęs ranką prie kepurės atiduoda jai pagarbą.

Kinijos žiniasklaida Feng Jianhaną praminė Nacionalinės Vėliavos Vaikeliu. Vaizdo įrašas iš jo ceremonijų apskriejo šalį. Berniukas rodytas per žinių laidas, kviestas į pokalbių šou. O artėjant Kinijos Liaudies Respublikos 70-mečiui šalis apskritai dėl jo pametė galvą.

„Vėliavos iškėlimo ceremonija man tapo kasdieniu įpročiu, – pasakojo Feng Jianhanas. – Taip pat kaip ir dantų valymas ar veido prausimas – juk negali nesivalyti dantų ar nesiprausti veido. O aš negaliu ir vėliavos nekelti.“

Vaiko tėvas Feng Xie pasakojo, kad sūnus pradėjo kelti vėliavą ir tuo domėtis dar tada, kai buvo visai mažutėlis.

Vieną dieną jis buvo nuliūdęs, tėvai negalėjo nuraminti jo verkiančio, kol staiga pasigirdo Kinijos himnas – per televizorių rodė vėliavos pakėlimo ceremoniją.

Nuo tada tėvai vis dažniau jam rodė vėliavos pakėlimo ceremoniją ar leisdavo himno įrašą – visada, kai mažylis labai įsiverkdavo.

Kai Feng Jianhanas kiek paaugo, paprašė tėvų nupirkti vėliavą, uniformą ir stulpą, ant kurio galėtų pakabinti šalies simbolį ir jį iškelti.

„Nežinojome, kur viską rasti, – pasakojo tėvas. – Bet pamažu surinkome.“

Medžiagą uniformai tėvai gavo išardę patalynę – ją pirko specialioje parduotuvėje, kurioje parduodami nuo armijos likę reikmenys.

Vėliavą įsigijo specialioje vėliavų parduotuvėje, o stulpą – statybinių medžiagų krautuvėje.

Dabar berniukas turi dar didesnę svajonę: „Aš labai norėčiau iškelti vėliavą Tiananmeno aikštėje Pekine.“

Jis norėtų nors kartą sudalyvauti ceremonijoje Kinijos sostinės centrinėje aikštėje, kur šios valstybinės apeigos vyksta kiekvieną rytą.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.