D. Trumpo verslo imperijai sudavė koronavirusas – pandemija apkarpė turtus

Per ketverių metų kadenciją Jungtinių Valstijų prezidento poste Donaldo Trumpo turtai sumažėjo maždaug 700 mln. dolerių (590 mln. eurų) – iki 2,3 mlrd. dolerių (1,9 mlrd. eurų).

D.Trumpo verslo imperija susitraukė dėl pandemijos: smuko biurų pastatų, viešbučių, laisvalaikio kurortų, golfo aikštynų vertė.<br>SWNS/„Scanpix“ nuotr.
D.Trumpo verslo imperija susitraukė dėl pandemijos: smuko biurų pastatų, viešbučių, laisvalaikio kurortų, golfo aikštynų vertė.<br>SWNS/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpui priklauso daug nekilnojamojo turto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 D.Trumpui priklauso daug nekilnojamojo turto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 3:37 PM

Turtingiausių pasaulio žmonių reitingo „Bloomberg Billionaires Index“ duomenimis, didžiausią smūgį 74-erių D.Trumpo verslo imperijai sudavė koronavirusas.

Dėl pandemijos jo biurų pastatai, viešbučiai ir laisvalaikio kurortai prarado pajamų, taip pat sumažėjo šių objektų vertė.

Smuko ir D.Trumpo lėktuvų parko, golfo aikštynų vertė.

„Bloomberg“ išanalizavo finansinius ir kitus 2016 m. gegužės ir 2021 m. sausio dokumentus siekdamas įvertinti D.Trumpo turtą prieš kadenciją JAV prezidento poste ir jai pasibaigus.

D.Trumpo komerciniai nekilnojamojo turto objektai sudaro maždaug du trečdalius visų jo turtų.

45-ajam JAV prezidentui visiškai ar iš dalies priklausančių biurų pastatų vertė krito maždaug 26 proc. daugybei žmonių dėl pandemijos perėjus prie nuotolinio darbo.

Buvęs JAV vadovas taip pat valdo ar yra suteikęs savo vardą dar bent keliolikai viešbučių ir restoranų bei 19 golfo aikštynų.

Nors golfas pandemijos metu išpopuliarėjo kaip sportas, kuriuo galima užsiimti laikantis saugaus atstumo, dokumentai rodo, kad du D.Trumpui priklausantys golfo aikštynai Škotijoje nuolat prarado pinigus.

Po šiemet sausį vykusio Kapitolijaus šturmo Vašingtone, kurį surengė D.Trumpo paskatinti jo rėmėjai, Profesionalių golfo žaidėjų asociacija (PGA) nutraukė sutartį 2022 m. surengti savo čempionatą Naujojo Džersio golfo aikštyne, kuris taip pat priklauso buvusiam JAV prezidentui.

Motyvas – tai pakenktų PGA reputacijai.

D.Trumpo kadencijos metu jo finansai visuomet būdavo dėmesio centre.

JAV prezidentas savo ruožtu vis atsisakydavo paviešinti informaciją apie sumokėtus mokesčius.

Pagal įstatymą JAV prezidentai neprivalo skelbti duomenų apie savo asmeninius finansus.

Tačiau taip darydavo visi Jungtinių Valstijų lyderiai po Richardo Nixono atsistatydinimo iš pareigų 1974-aisiais, o tapęs šalies vadovu D.Trumpas šią tradiciją nutraukė.

Praėjusį mėnesį JAV aukščiausiasis teismas nurodė D.Trumpui perduoti savo mokesčių deklaracijas ir kitus finansinius dokumentus Niujorko prokurorams.

2018-aisiais buvo pradėtas tyrimas dėl D.Trumpo organizacijos vaidmens prieš 2016 m. JAV prezidento rinkimus sumokant kompensacijas dviem moterims, kurios teigė užmezgusios romanus su D.Trumpu.

Parengta pagal BBC ir ELTA inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.