Paviešinta galimos Malaizijos orlaivio nuolaužos nuotrauka

Tuo tarpu pastebėtas objektas tebuvo vienas. Ekspertai svarsto, kad plačiai vandenyje orlaivio nuolaužos pasklistų tuo atveju, jeigu jis sprogtų ore.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, "Reuters", CNN ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:06 PM

Vietnamiečiai gelbėtojai lainerio nuolaužas aptiko po to, kai Malaizijos vyriausybė pradėjo tyrimą, ar „Boeing 777“ dingimas neturi sąsajų su terorizmu. Priežastis, paskatinusi imtis tokio tyrimo, buvo ta, kad lėktuvu skrido keli keleiviai, kurie į jį pateko su pavogtais pasais. 

„Gavome informaciją iš vietnamiečių lėktuvo, kurioje nurodoma, kad maždaug už 50 mylių (80 km) į pietvakarius nuo To Ču salos jie aptiko du sudaužytus objektus, primenančius orlaivio nuolaužas“, - sakė pareigūnas iš Vietnamo nacionalinio gelbėjimo ir paieškos komiteto, kuris nenorėjo, kad būtų nurodyta jo pavardė. 

Minėta sala priklauso nedideliam salynui, esančiam Tailando įlankoje prie Vietnamo pietvakarinės dalies ir į šiaurės rytus nuo Malaizijos sostinės Kuala Lumpūro, iš kur oro bendrovės „Malaysia Airlines“ (MAS) lėktuvas reisu MH370 anksti šeštadienį išskrido į Pekiną. 

„Kadangi jau yra naktis, jie negalėjo ištraukti jų tinkamam atpažinimui. Jie tik nustatė vietą ir grįžo atgal į sausumą“, - sakė pareigūnas. 

Jis pridūrė, kad į nustatytą vietą tolesniems tyrimams pirmadienį bus pasiųsti lėktuvai ir laivai. 

Saugumo ir aviacijos ekspertai savo ruožtu kalba, kad jeigu lėktuvas būtų nukritęs į vandenį nepažeistas, po susidūrimo su vandeniu jo nuolaužas būtų pasklidusios pakankamai mažame plote.

Tuo tarpu pastebėtas objektas tebuvo vienas. Ekspertai svarsto, kad plačiai vandenyje orlaivio nuolaužos pasklistų tuo atveju, jeigu jis sprogtų ore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.