Los Andželą pakrutino žemės drebėjimas

Vidutinio stiprumo – 5,1 balo – žemės drebėjimas penktadienio vakarą supurtė Los

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:40 AM

JAV Geologijos tarnyba (USGS) nurodė, kad požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti 21 val. 9 min. vietos (6 val. 9 min. Lietuvos laiku). Jo epicentras buvo netoli Brėjos miestelio Orindžo apygardoje, už maždaug 32 kilometrų į pietryčius nuo Los Andželo centro, o židinys – maždaug 8 kilometrų gylyje.

Drebėjimas buvo juntamas iki San Diego pietuose ir Ventūros apygardos šiaurėje, rodo gyventojų žinutės, skelbiamos USGS tinklalapyje.

Iš vietovių netoli epicentro gauta pranešimų apie išdužusius langus, dujų nuotėkį, pratrūkusius magistralinius vandentiekio vamzdžius ir akmenų griūtį, nurodoma vietos valdžios pranešimuose socialiniame tinkle „Twitter“.

Įvykių liudininkų paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matomi parduotuvėse ant grindų išmėtyti buteliai ir prekių pakuotės. Elektros tinklų bendrovė „Southern California Edison“ pranešė, kad po žemės drebėjimo apie dingusią elektrą pranešė maždaug 2 tūkst. vartotojų.

Dar užfiksuota daugiau nei dvi dešimtys 2–3,6 balų pakartotinių smūgių, nurodė USGS. Anksčiau tą vakarą du 3,6 ir 2,1 balo smūgiai supurtė netoliese esantį La Habros miestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.