Gaisras Čilės uostamiestyje pražudė 12 žmonių

Savaitgalį Čilės Valparaiso uostamiestyje kilęs gaisras nusinešė mažiausiai 12 asmenų gyvybes ir sunaikino mažiausiai 2 tūkst. gyvenamųjų namų, dėl stichijos šalies prezidentė Michelle Bachelet regione įvedė nepaprastąją padėtį, rašo „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-13 12:48, atnaujinta 2018-02-14 16:56

Stiprių Ramiojo vandenyno vėjų kurstomas gaisras nusiaubė daugiau kaip 700 hektarų teritoriją kalnuotose ir miškingose La Kruzo ir Las Kano apylinkėse. Vietos valdžios pareigūnų teigimu, pirmadienį nelaimė dar nebuvo visiškai lokalizuota. Dienos metu ugniagesiai liepsnas malšino naudodamiesi lėktuvais ir sraigtasparniais, o žmonės bėgo iš miesto.

Mediniai, vienas šalia kito pastatyti Valparaiso namai sudarė puikiais sąlygas ugniai plisti, o sekmadienį visas miestas skendėjo dūmuose, pelenuose ir sirenų kauksmuose. Kol kas neaišku, kaip nelaimė paveiks vario rūdos eksportą iš Čilės, tačiau nepatvirtintais duomenimis, Valparaiso uosto darbas nesutriko.

Prezidentė M. Bačelet regione paskelbė nepaprastąją padėtį ir pasiuntė kariuomenę tvarkai mieste palaikyti. Tai jau antras kartas kuomet neseniai išrinkta Čilės vadovė priversta įvesti nepaprastąją padėtį – pastarąjį kartą tai teko daryti balandžio pradžioje, Čilę supurčius 8,2 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.