Per šaudynes JAV mokykloje sužeistas 15-metis neišgyveno

A.Frybergas ir N.Hatchas buvo šaudžiusiojo pusbroliai.

Vašingtono valstijoje penktadienį vakare mirė paauglys, kurį prieš dvi savaites valgykloje pašovė kitas moksleivis, pranešė ligoninės pareigūnai.<br>AFP nuotr.
Vašingtono valstijoje penktadienį vakare mirė paauglys, kurį prieš dvi savaites valgykloje pašovė kitas moksleivis, pranešė ligoninės pareigūnai.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-08 12:24, atnaujinta 2018-01-22 00:09

„Deja, 15-metis Andrew Frybergas užgeso šį vakarą“, – nurodė Seatle įsikūręs Harborvju medicinos centras, paskelbęs to jaunuolio artimųjų pranešimą, kuriame reiškiama „padėka už nepaprastą palaikymą iš bendruomenės, taip pat iš kiekvieno visame pasaulyje, kurie meldėsi už mus dėl šio tragiško įvykio“.

Artimieji padėkojo ir „nuostabiam personalui“, kuris rūpinosi berniuku Harborvju intensyvios terapijos skyriuje.

Trys kitos aukos išpuolio Marisvilio Pilčako mokykloje spalio 24 dieną buvo mergaitės, viena kurių, 14-metė Zoe Galasso, žuvo vietoje, kitos dvi – ligoninėse: 14-metė Gia Soriano mirė nuo žaidų spalio 26 dieną ir dar viena 14-metė, Shaylee Chuckulnaskit mirė spalio 31 dieną Evereto ligoninėje.

Žuvo ir į save šovęs užpuolikas Jaylenas Frybergas, kuris buvo A.Frybergo pusbrolis, – mirė nuo žaizdų.

A.Frybergas buvo paskutinis iš ligoninėje gydytų sužeistų moksleivių.

Ketvirtadienį buvo išrašytas 14-metis Nate'as Hatchas, kuriam buvo sužeistas žandikaulis. Prie jo namų palei kelią į Tjulalipo indėnų rezervatą šiauriau Seatlo jį pasitiko daugiau kaip 200 draugų ir artimųjų. N.Hatchą parvežė juodas indėnų policijos automobilis.

A.Frybergas ir N.Hatchas buvo šaudžiusiojo pusbroliai.

Penktadienį vakare paskelbtame pranešime Tjulalipo gentys pareiškė, kad Marisvilis „bus amžiams pasikeitęs dėl šio beprasmio ir tragiško įvykio spalio 24-osios rytą ir žinos, kad išgijimas neateis per vieną naktį. Mes liekame pasiryžę tęsti šią kelionę kartu, žingsnis po žingsnio, palaikydami labiausiai nukentėjusias šeimas ir padėdami mūsų bendruomenei išgyti“.

Snohomišo apygardos šerifas Ty Trenary sakė žurnalistams, kad J.Frybergas buvo pakvietęs savo penkis draugus pietų; jis šaudė į juos prie stalo, o paskui nukreipė ginklą į save.

Pasak šerifo, detektyvai tebenaršo žinutes, įrašus socialiniuose tinkluose – tyrimas gali trukti ne vieną mėnesį.

„Visiems rūpi klausimas: KODĖL? – tarė T.Trenary. – Aš nežinau, ar mes galime į tai atsakyti“.

J.Frybergas, pagerbtas mokykloje futbolininkas, buvo garsios Tjulalipo genčių šeimos narys. Jis atrodė laimingas, nors kiek nuliūdęs dėl merginos, sakė jo draugai. Jo paskyroje tinkle „Twitter“ pastaruoju metu buvo keistų įrašų, kaip pavyzdžiui, „Tai neilgai tęsis.... Tai niekad nebesitęs...Man reikėjo klausytis... Jūs buvote teisūs... Visą laiką jūs buvote teisūs“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.