Apvirtus Pietų Korėjos žvejybiniam laivui žuvo devyni žmonės

Devyni žmonės žuvo, o iki šiol

Dešimtys laivų teritorijoje, kur įvyko incidentas, ieško išsigelbėjusių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Dešimtys laivų teritorijoje, kur įvyko incidentas, ieško išsigelbėjusių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-09-06 11:16, atnaujinta 2017-10-17 06:57

Trys sužeisti žmonės buvo išgelbėti ir nuvežti į ligoninę, jų gyvybei pavojus negresia, nurodo anonimiškai kalbėję Jeju pakrantės apsaugos pareigūnai. Dešimtys laivų teritorijoje, kur įvyko incidentas, ieško išsigelbėjusių.

9,8 tonos svėręs laivas „Dolphin“ prarado ryšį su kitu laivu šeštadienio vakarą, jis buvo rastas tik sekmadienio rytą į šiaurę nuo kurortinės Jeju salos. Išsigelbėjęs jūrininkas naujienų agentūrai „Yonhap“ teigė, kad laivą apvertė didelės bangos.

Anot išsigelbėjusio asmens, pabudęs jis denyje rado kapitoną, liepiantį žmonėms gelbėtis, nes laive sparčiai kyla vanduo. Įsikibę skęstančio laivo išsigelbėjusieji laikėsi daugiau nei 10 valandų, tačiau prieš gelbėtojams atvykus kai kurie, bloškiami stiprių bangų, jau dingo po vandeniu.

Nėra aišku, kiek žmonių buvo laive, tačiau dauguma keleivių buvo pramoginės žvejybos reiso nariai, o ne profesionalūs žvejai, teigia vienas iš pakrantės apsaugos pareigūnų. Dokumentuose įvardyti 22 keleiviai, bet pareigūnai nustatė, kad bent keturi iš jų net nebuvo įlipę į laivą, o vieno iš trijų išsigelbėjusiųjų nebuvo sąrašuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.