Rusijoje dingęs JAV studentas rastas negyvas Sibiro kalnuose

Prieš savaitę paslaptingomis

Prieš savaitę paslaptingomis aplinkybėmis Sibire dingęs amerikiečių studentas pirmadienį buvo rastas negyvas kalnuotame Buriatijoje, pranešė Rusijos tyrėjai.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Prieš savaitę paslaptingomis aplinkybėmis Sibire dingęs amerikiečių studentas pirmadienį buvo rastas negyvas kalnuotame Buriatijoje, pranešė Rusijos tyrėjai.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-04 15:20, atnaujinta 2017-05-30 13:24

25-erių studentas Colinas Madsenas dingo praėjusį sekmadienį budistų gyvenamoje Buriatijoje Sibiro rytuose, kur atvyko su draugais kopti į kalnus. Nuo to laiko intensyviai ieškota, kaip manoma, be striukės į snieguotą ir vėjuotą naktį išėjusio studento.

C.Madseno kūnas buvo rastas už pusantro kilometro nuo Aršano kaimo, kuriame jis buvo apsistojęs, Sajanų kalnų papėdėje, į vakarus nuo Baikalo ežero, nurodoma sunkius nusikaltimus tiriančio Tyrimų komiteto pranešime.

„Mes žinome apie tuos pranešimus ir šiuo klausimu artimai bendradarbiaujame su Rusijos pareigūnais“, – sakė JAV ambasados Maskvoje atstovas.

„Galiu patvirtinti, kad ambasados konsuliniai pareigūnai nuvyko į regioną teikti konsulinės pagalbos“, – pridūrė jis.

Tyrėjai C.Madseno mirties priežasties nenurodė, tik pranešė, kad ant kūno nėra matomų sužeidimų, jo piniginė ir dokumentai nebuvo pavogti.

Remiantis policijos pareigūnais ir tyrėjais, C.Madesonas išėjo iš namų, kuriuose buvo apsistojęs su trimis savo draugais, kovo 27 dieną tarp 2 val. ir 5 val. ryto, vilkėdamas tik kelnes ir sportinius marškinėlius, kelios valandos prieš tą dieną numatytą žygį.

Dingusio studento bičiuliai ieškojo visą dieną, o vakare apie dingimą pranešė policijai.

Tyrėjai sako, kad turi nustatyti, „kodėl lengvai apsirengęs studentas neperspėjęs draugų išėjo iš svečių namų ir nuėjo į mišką“.

Teismo medicinos ekspertai C.Madesono kraujyje ieškos alkoholio arba narkotikų pėdsakų, pridūrė tyrėjai.

Žinoma, kad grupelė draugų – du amerikiečiai ir du rusai – dieną prieš C.Madesono dingimą „vartojo narkotikų“, nurodė tyrėjai, tačiau pridūrė, kad grupė negėrė alkoholio ir nesipyko.

Iš Džefersono miesto, Misūrio, atvykęs C.Madsenas studijavo Irkutske, Eurazijos lingvistiniame institute nuo 2013 metų; jis laisvai kalbėjo rusiški ir Aršane jau lankėsi keturis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?