Ebolos virusas vėl šėlsta: PSO siunčia ekspertus išaiškinti, kas serga

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) turi blogų žinių: Ebolos virusas vėl pradėjo siautėti. Antai Kongo Demokratinėje Respublikoje Ebola pasiglemžė trijų žmonių gyvybę, o dar beveik dvi dešimtys, nuogąstaujama, irgi užsikrėtė virusu, skelbia CNN.

 Afrikoje vėl pradėjo plisti Ebolos virusas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Afrikoje vėl pradėjo plisti Ebolos virusas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 11:20 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:24 AM

Naujausios šio pavojingo viruso aukos turėjo ryšių su 45 metų vyru, kuris pasigavo Ebolą: jis virusu užkrėtė ir taksi vairuotoją, kuris vežė jį į ligoninę, ir žmogų, kuris jį slaugė.

Visi šie trys žmonės mirė Kongo Demokratinės Respublikos šiaurinėje dalyje, netoli Velės upės, prie kurios daugiausiai gyvena Boa genties nariai.

„PSO jau mobilizavo techninius ekspertus dislokavimui ir yra pasirengusi suteikti lyderystę bei techninę ekspertizę, kurių reikia koordinuotam ir efektyviam atsakui“, – šeštadienį skelbė PSO direktorė Afrikoje Matshidiso Moeti.

PSO narys Ernestas Dabire'as teigė, kad sveikatos pareigūnai tiria dar 17 galimų Ebolos atvejų. Anot jo, yra dar 125 žmonės, kurie turėjo kontakto su Ebola sirgusiais žmonėmis. Todėl E.Dabire'as patarė visiems, kas karščiuoja ar jaučia kitus viruso simptomus apsilankyti pas gydytoją.

Nuo dviejų iki 21 dienos po to, kai žmogus pasigauna Ebolos virusą, jis pradeda karščiuoti, jausti nuovargį, jam skauda galvą, pilvą ir raumenis. Be to, užkrėstajam paleidžia vidurius ir jis gali pradėti vemti.

Ebola yra itin užkrečiamas virusas, kuris skleidžiamas kūno skysčiais. Kol kas nėra jokių skiepų nuo Ebolos. Be to, nėra jokių vaistų, kurie padėtų pasveikti pasigavus virusą.

Pavojingiausias Ebolos viruso porūšis yra Zairo atmaina, kuris 2007 metais Konge pražudė 200 žmonių: virusas buvo toks galingas, kad žuvo 74 proc. užsikrėtusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.