Šiaurės Kaukaze nuslinkus purvo nuošliaužai apie 260 užsieniečių įstrigo ant Elbruso

Daugiau kaip ketvirtis tūkstančio užsieniečių įstrigo ant Elbruso kalno Rusijos Šiaurės Kaukaze dėl purvo nuošliaužos, atkirtusios kelią jiems sugrįžti, penktadienį pranešė vienas aukšto rango pareigūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 1:43 PM

„Ant Elbruso šiuo metu yra 260 užsieniečių, jie leisis žemyn rytoj ir poryt“, – žurnalistams sakė vietos administracijos vadovas Kanšaubijus Zalichanovas.

Pasak jo, daugelis įstrigusių turistai yra įsigiję bilietus grįžti namo, tad šiems žmonėms būtina suteikti pagalbą, kad jie galėtų laiku sugrįžti.

Praeitą naktį Kabardos Balkarijos respublikoje nuslinkusi purvo nuošliauža keliose vietose sugadino svarbų vietos kelią ir tris pėsčiųjų tiltus. Be to, buvo pažeistas dujotiekis ir nutrauktas dujų tiekimas keliems kaimams.

Purvo srautas nunešė į Baksano upę tris automobilius. Du juose buvusius žmones pavyko išgelbėti, bet dar trys, tarp jų Elbruso gyvenvietės administracijos vadovas, tebėra dingę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.