Japonijoje per ugnikalnio išsiveržimą nukentėjo 15 žmonių

Japonijos pareigūnai paprašė armijos dalinius skubiai vykti į centrinėje šalies dalyje esančio Kusacu slidinėjimo kurorto rajoną, kurį, prasidėjus Kusacu-Širanės ugnikalnio išsiveržimui, antradienį bombardavo įkaitę akmenys. Nukentėjo mažiausiai 15 žmonių. 

 Išsiveržimas sukėlė sniego nuošliaužą. <br> AP nuotr.
 Išsiveržimas sukėlė sniego nuošliaužą. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2018, 7:50 AM

Kaip pranešė per skubią spaudos konferenciją Tokijuje ministrų kabineto generalinis sekretorius Yoshihidė Suga, vienas iš akmenų pataikė į lynų kelio gondolą. Naujienų agentūros „Kyodo“ duomenimis, taip pat pramuštas vieno iš paviljonų slidininkams ilsėtis stogas. 

Be to, kaip pranešama, išsiveržimas sukėlė sniego nuošliaužą. Pasak kai kurių šaltinių, ji užgriuvo šešis kariškius, dalyvavusius slidinėjimo treniruotėje. Valdžia paragino kurorte poilsiaujančius žmones tučtuojau palikti vieno kilometro spindulio nuo ugnikalnio zoną. 2160 metrų aukščio Kusacu-Širanės ugnikalnis yra Gumos ir Nagano prefektūrų pasienyje Honšiū salos centre. Tai vienas iš 50-ties aktyvių ugnikalnių, esančių šalies teritorijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.