Kasdieniai ir egzotiški maisto produktai C.Werneriui – įkvėpimo šaltinis. Vyras mėgsta lankytis turguje, kurio prekystaliai, nukrauti daržovėmis, vaisiais, mėsa ar kitokiais produktais, paskatina sukurti vienokį ar kitokį paveikslą.
„Tereikia atidžiau pažiūrėti ir pamatysite, kad maisto produktai – mažesnis tikrojo pasaulio atspindys“, – teigė fotografas, kurio nuotraukose plonai pjaustytas vytintas kumpis virsta prerijų uolomis, ilgavaisiai agurkai – kaktusais, raudonieji kopūstai – banguota jūra, kurioje irstosi laivelis – praverta žirnio ankštis.
C.Werneris teigė, kad vienas jo tikslų – atkreipti dėmesį į sveiką mitybą. Jis tikisi, kad vaikas, pamatęs paveikslą su brokoliais ar salierais, galbūt užsimanys jų paragauti.
„Man patinka žmonėms teikti malonias emocijas, patinka, kai žiūrėdami į paveikslus jie šypsosi ar suka galvą, iš kokių žolelių sukurtas vienas ar kitas medis, o iš ko – kalnas?“ – pasakojo fotografas, dviejų knygų autorius.
Kartais jis paveiksle atkuria tikrą kraštovaizdį: Londono vaizdus, Paryžiaus bulvarą, Italijos kalvas, Egipto piramides, Didžiąją kinų sieną.
Pavyzdžiui, garsusis Londono dangoraižis buvo pagamintas iš 26 skirtingų vaisių ir daržovių, Didysis Benas – iš šparaginių pupelių ir citrinų skiltelių, o Tauerio tiltas – iš javainių.
Bet ne mažiau C.Werneris mėgsta kurti pasakiškus, siurrealistinius vaizdus. Vienas jo įkvėpėjų – dailininkas Salvadoras Dali.
Kurti paveikslus iš maisto produktų nėra paprasta. Nors kartu dirba ir maisto stilistas bei pagalbininkas, gaminantis modelius iš produktų, su vienu kūriniu sugaištama net keletą dienų.
Žinant, kad produktai greitai genda, žolelės vysta, ypač po karštomis studijos lempomis, darbai atrodo dar įspūdingesni.
Kur po fotosesijos dedami produktai, kuriems neretai išleidžiama keletas šimtų svarų sterlingų? „Arba juos išsidalija komanda, arba atiduodame benamiams“, – paaiškino C.Werneris, siekiantis nešvaistyti maisto produktų.
Pradėjęs kurti paveikslus iš maisto produktų jis teigė tapęs daug kūrybingesnis ir virtuvėje. (LR)