Štai kokią duoną renkasi pirkėjai: vertina natūralumą, gerą kainą ir skonį Sumuštinių su silkių prakandu receptas

2020 m. rugsėjo 26 d. 11:00
Be duonos neįsivaizduojame nei kasdienybės, nei švenčių stalo. Daugybę šimtmečių duona lietuviams buvo vienas pagrindinių produktų.
Daugiau nuotraukų (8)
Ne išimtis ir šie laikai. Tuo labiau kad dabar duonos pasirinkimas kaip niekada didelis ir įvairus.
Pramonės gatvėje Kėdainiuose rudeninis vėjas nešioja ką tik iškeptos duonos kvapus.
Čia jau daugiau nei porą metų veikia „Rivonos“ kepykla. Jos produkcija keliauja tiesiai į „Norfos“ parduotuves visoje Lietuvoje.
Pradėjusi nuo paprasto „Norfos“ batono ir juodos bei šviesios „Norfos“ duonos, šiandien kepykla kepa 15 rūšių duonos gaminius.
Kepyklos asortimente – pirkėjų jau įvertinti 4 rūšių batonai ir 10 rūšių duona, 1 sumuštinių duona.
Maža to, ir ištikimus, ir naujus pirkėjus kepykla netrukus ruošiasi nustebinti dviem naujovėmis, kurios patiks ir sveikuoliams, ir gero skonio mėgėjams.
Kepykloje dirbanti technologė Ieva Bagackienė didžiuodamasi pasakojo apie visus kepyklos gaminius – jie visi skanūs ir verti dėmesio. Mėgstamiausius randa tiek gurmanai, tiek sveikuoliai.
„Vienas populiariausių mūsų gaminių nuo pat kepyklos darbo pradžios – „Norfos“ duona. Joje mažiau įvairių priedų, ji natūralesnė, o kartu ir pigesnė. Tai patinka mūsų pirkėjams“, – neslėpė I.Bagackienė.
Juoda „Piemenėlio“ duona, pasak jos, beveik atitinka griežtus vaikų mitybos standartus, todėl ją neretai renkasi įvairios ugdymo įstaigos – tiek mokyklos, tiek darželiai.
Pirkėjai įvertino ir „Kasdienę“ duoną: ji minkšta, tinka prie įvairių patiekalų ar su įvairiausiais priedais – tiek sūriais, tiek rūgščiais ar saldžiais.
Mat „Kasdienėje“ duonoje nėra daug cukraus.
Nuo seno žinoma ir Lietuvoje mėgstama „Bočių“ duona taip pat turi savo ištikimų pirkėjų – ją renkasi tie, kurie mėgsta rupesnę ruginių miltų duoną. Ši duona puikiai tinka ir sumuštiniams ruošti, ir su silkute ar sriuba.
„Rivonos“ kepykloje kepama „Palangos“ duona taip pat turi didelį pasisekimą – ji mažiau rūgšti, negu kitur kepama to paties pavadinimo duona, nes raugas jai rauginamas kiekvieną dieną, tik retais atvejais – dvi dienas.
Beje, kaip pastebėjo I.Bagackienė, „Palangos“ duonos pardavimas itin padidėja prieš šventes ar vasaros iškylas, mat ji itin tinkama ruošti visų mėgstamą keptą duoną su česnaku.
Duonos su saulėgrąžomis gerbėjai taip pat atrado savo mėgstamiausią kepinį, dėl kurio užsuka į „Norfos“ parduotuves.
Kėdainiuose į šią duoną dedama daugiau nei 80 proc. sveikų saulėgrąžų, ne sulaužytų. Todėl būtent ši duona patinka tiems duonos valgytojams, kurie mėgsta jausti grūdo skonį.
O koks gi šeimos stalas be sumuštinių duonos? Kaip pasakojo I.Bagackienė, šiuo metu viena populiariausių ir geriausiai įvertintų duonų – „Norfos“ sumuštinių duona.
Jos gerą skonį pamėgo ir pirkėjai – perka ją tiek pusryčiams, tiek užkandžiui.
„Pusryčių“ batonas, pasak technologės, itin patinka vaikams.
Šio labai skanaus batono plutelė labiau paskrudusi, tamsesnės spalvos, o pats batonas – šiek tiek saldesnis, mat jame daugiau cukraus.
Tie, kurie nemėgsta saldumo ar nori jo mažiau, atrado savo mėgstamiausią – „Piemenėlio“ batoną. Jame mažiau cukraus nei „Pusryčių“ batone.
Netrukus pirkėjams bus pasiūlytas dar vienas ypatingas batonas, papildytas kalciu, – šis elementas reikalingas ne tik kaulams ar dantims, bet ir yra būtinas nervų, kraujotakos ir širdies sistemų veiklai. Tad jį galės rinktis visi, kuriems rūpi sveikata.
Dar viena staigmena laukia gurmanų – jie sulauks „Rivonos“ sumuštinių duonos „Premium“, kuri patenkins net išrankiausiųjų lūkesčius.
Perkantys „Norfos“ parduotuvėse visuomet gali būti ramūs dėl duonos šviežumo: pasak I.Bagackienės, kepykloje duona kepama kiekvieną dieną ir dar tą pačią dieną išvežama į parduotuves visoje Lietuvoje.
„Todėl duona parduotuvėse visada šviežia. Kiekvienos duonos galiojimo terminas – tik 7 dienos. Jeigu perskaitytumėte bet kokios duonos ar batono sudėtinių dalių sąrašą, jame daugiausia rastumėte tik miltus, mieles, raugą, cukrų, druską, o batonuose – dar ir aliejaus.
Priedų dedama minimaliai, kad kiekvienai duonai ar batonui suteiktų savito skonio ar iškildintų tešlą“, – dar vieną priežastį, kodėl verta pirkti „Rivonos“ kepyklos duoną, nurodė technologė.
Beje, visos duonos rūšys kepamos maišant mieles ir raugą – vienose raugo daugiau, kitose – mažiau. Nėra vien tik mielinės ar duonos su raugu.
Visas duonų ar batonų receptūras kėdainiškiai kuria patys, pasikonsultuodami su kitais technologais. Sukurti vieną receptūrą ir išleisti naują gaminį užtrunka gana ilgai – pirmiausia kepiniai išbandomi kepimo vietoje, jeigu reikia, koreguojama receptūra, kol atrandama geriausia.
Po to gaminius ragauja „Rivonos“ vadybininkai Vilniuje ir išsako savo pastabas. Tad kiekviena duona, galima sakyti, – kolektyvo kūrinys.
O kad tai pavykę kūriniai, rodo kepyklos produkcijos populiarumas: per mėnesį į parduotuves pas pirkėjus iškeliauja apie 140 tūkstančių kilogramų duonos.
Juodos duonos sumuštiniai su silkių prakandu
Reikės:
  • juodos duonos
  • 2 silkių
  • 2 virtų kiaušinių
  • rūgštaus obuolio
  • nedidelio svogūno
  • ką tik maltų juodųjų pipirų
  • 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 a. š. citrinų sulčių
  • svogūnų laiškų
Nuvalykite ir išdarinėkite silkę, sukapokite ją mažais gabalėliais. Taip pat sukapokite kiaušinius, obuolį, svogūną.
Berkite pipirų, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, viską išmaišykite.
Prakando dėkite ant duonos riekelių, puoškite svogūnų laiškais.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Norfa“.
Norfa^Instantduonos receptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.