Metų „Kylanti žvaigždė“ – „Graikiška Amfora“

Vartotojai įvertino kokybę – prekės ženklas „Graikiška Amfora“ per kelerius metus pasiekė vieną aukščiausių žinomumo bei pirkėjų pasitenkinimo rodiklių. Už tai „Metų prekės ženklo 2019“ konkurse jis pelnė „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urvelytė

Jun 10, 2019, 11:51 AM

Pieno perdirbimo įmonė „Pieno žvaigždės“ prieš 3 metus pradėjusi gaminti tirštą „Graikiška Amfora“ jogurtą, pernai rinkai pateikė graikišką geriamąjį jogurtą. Šį sezoną vartotojai sulaukė dar vienos naujienos – analogo neturinčios „Graikiška Amfora“ varškės.

Įsiklausymas į vartotojų poreikius pelnė pripažinimą įmonės sukurtam prekės ženklui „Graikiška Amfora“.

Įmonė „Pieno žvaigždės“, nuosekliai didindama šio prekės ženklo pieno produktų asortimentą, neliko nepastebėta vartotojų – „Graikiška Amfora“ pernai pateko į žinomiausių prekės ženklų konkurso finalą.

Šiemet paaiškėjo, kad jis – geriausias tarp finalininkų, nes juo paženklintų produktų pardavimas didėjo sparčiausiai skaičiuojant ir pagal vertę, ir pagal indelių skaičių.

Tai rodo vartotojų simpatijos ir pelnytai gautas „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimas.

Daug baltymų. Šiemet šio ženklo produktų linija pagausėjo. Nauja „Graikiška Amfora“ varškė jau pasiekė parduotuvių lentynas. Tai išskirtinis produktas, kurio sudėtis ir maistinė vertė yra ypatinga. Jame nėra laktozės, riebalų kiekis labai mažas, o baltymų – didelis.

„Graikiška Amfora“ prekės ženklas vartotojams jau asocijuojasi su kokybe, sveika mityba ir didele maistine verte. Lojalūs pirkėjų žino, kad „Graikiška Amfora“ produktuose yra didelis pieno baltymų kiekis. Jie būtini organizmui. Tai statybinė ląstelių medžiaga bei energijos šaltinis.

„Graikiška Amfora“ varškė yra gaminama penkių rūšių: natūrali, su šilauogėmis, su avietėmis, su mangais ir su figomis.

„Į visus prekės ženklo „Graikiška Amfora“ pieno produktus, tad ir į šią varškę, neįdėta baltymų kaip papildomų ingredientų, bet jie sukoncentruoti atskiriant dalį išrūgų“, – sakė įmonės „Pieno žvaigždės“ Kauno filialo vyriausioji technologė Edita Stasytienė.

Ji paaiškino, kad baltymų kiekį pieno produktuose įmanoma padidinti dviem būdais – arba įdedant jų papildomai, arba naudojant specialią technologiją.

„Dedant papildomai baltymų neįmanoma pagaminti skanių produktų, nes yra baltymų kiekio riba, kurią peržengus atsiranda šiurkštus, rūgštokas skonis ir nebėra malonumo valgant tokius produktus. Pasirinkome kitą kelią – įsigijome specialią modernią įrangą“, – sakė technologė.

Be laktozės. „Graikiška Amfora“ varškėje nėra laktozės – vadinamojo pieno cukraus. Gamybos metu ji suskaidoma, todėl ši varškė yra geras pasirinkimas laktozės netoleruojantiems žmonėms, negalintiems valgyti pieno produktų. Taip nutinka, kai trūksta tam tikro laktazės fermento, – pavalgęs pieno ar net raugintų jo produktų žmogus pasijunta prastai.

Dabar situacija keičiasi – produktų be laktozės pasirinkimas didėja, o „Graikiška Amfora“ varškė yra skani, maistinga ir lengvai virškinama.

Švari sudėtis. Svarbi „Graikiška Amfora“ varškės savybė – švari sudėtis.

„Gaminiuose nenaudojame sintetinių dažiklių ar kvapiųjų medžiagų. Tai mūsų įsipareigojimas vartotojams. Saldiklių apskritai patariame vengti, nes jų poveikis organizmui nėra galutinai ištirtas. Svarbu atsižvelgti ir į mitybos specialistų rekomendacijas. Viena tendencijų, kurios laikytis rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija, – cukraus kiekio mažinimas pieno produktuose. Pavyzdžiui, pagal vaikų mitybos rekomendacijas cukraus kiekis 100 g produkto neturi būti didesnis negu 9 gramai. Mūsų „Graikiška Amfora“ varškė skirta visokio amžiaus žmonėms – ir mažiems, ir vyresniems. Joje cukraus kiekis yra maždaug toks pat, koks rekomenduojamas vaikams“, – paaiškino E.Stasytienė.

„Graikiška Amfora“ varškė yra liesa – joje tėra 0,8–0,9 g riebalų 100 gramų produkto. Tai svarbi informacija žmonėms, kurių kraujyje yra per daug cholesterolio ir jie negali valgyti rieboko maisto.

„Mūsų įmonės šūkis yra „Sveikam gyvenimui“. Esame socialiai atsakingi, todėl produktų gamyboje nenaudojame jokių nereikalingų ingredientų, mažiname juose cukraus kiekį, didiname baltymų kiekį, plečiame ir ekologiškų gaminių asortimentą“, – sakė E.Stasytienė. – Mums svarbu, kad kuo daugiau vartotojų galėtų įsigyti jiems priimtinų, sveikatai palankių, didelę mitybinę vertę turinčių pieno produktų“.

Būtent į vartotojų poreikius atsižvelgdama įmonė „Pieno žvaigždės“ kuria jų receptūras ir investuoja į sveikatai palankių produktų gamybos technologijas. Už tai Lietuvos prekybos įmonių asociacija ją išrinko socialiai atsakingiausia 2018-ųjų įmone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.