Cukinijų ir morkų blyneliai su avižiniais dribsniais (2 asm.)
Ingredientai:
3 nedidelės cukinijos (15-20 cm);
1 vidutinė morka;
2 kiaušiniai;
3/4 puodelio miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
2-3 šaukštai avižinių dribsnių;
1 šaukštelis rupios druskos;
4 šaukšteliai cukraus;
aliejaus kepimui.
Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve. Pabarstome druska ir paliekame pastovėti keletą minučių, kol išsiskirs sultys. Atskirame inde sutarkuojame morkas (taip pat stambia trintuve).
Kitame dubenyje suplakame kiaušinius su cukrumi. Suberiame tarkuotas morkas ir viską sumaišome.
Cukinijas nuspaudžiame per marlę – sultys mums nebus reikalingos. Sausą tarkuotų cukinijų masę suberiame į dubenį kartu su kiaušinio plakiniu ir morkomis. Sumaišome.
Į masę sudedame likusius ingredientus – miltus, kepimo miltelius, avižas, ir viską gerai išsukame.
Kepame blynelius įkaitintame šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių, kol paruduoja.
Patiekiame apibarstytus ruduoju cukrumi, arba su jogurtu ir mėgstamu džemu, arba su šviežiais vaisiais.